Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024

Διοργάνωση αγώνων ποδηλασίας, στις 20 Οκτωβρίου 2024

ΑΡΙΘΜ. 458/2024: « Έγκριση εξειδίκευσης πίστωσης ποσού πεντακοσίων Ευρώ (500,00€) για την επιχορήγηση του Συλλόγου Ορειβασίας Χιονοδρομίας Φλώρινας για τη διοργάνωση αγώνων ποδηλασίας, στις 20 Οκτωβρίου 2024 και σε οποιαδήποτε μετ’ αναβολή εξαιτίας απρόβλεπτων παραγόντων».

Ιστορικό

Με έγγραφό του, ο Σύλλογος Ορειβασίας Χιονοδρομίας (ΣΟΧ) Φλώρινας αιτείται την υποστήριξη, εκ μέρους του Δήμου Φλώρινας, για την πραγματοποίηση αθλητικής εκδήλωσης. Ο ΣΟΧ έχει αναλάβει τη διοργάνωση αγώνων ορεινής ποδηλασίας (mountain bike) στα αγωνίσματα Cross Country Ολυμπιακής μορφής XCP/XCO/XCC, αγώνες οι οποίοι είναι ενταγμένοι στο επίσημο πρόγραμμα της Ε.Ο.Π. για το έτος 2024 και αποτελούν τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις ορεινής ποδηλασίας στη Βόρεια Ελλάδα. Συγκεκριμένα, την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024, στη Δροσοπηγή Φλώρινας, θα διεξαχθούν τα αγωνίσματα Cross Country (XCP/XCO/XCC) στις κατηγορίες Παίδων - Κορασίδων (U17), Παμπαίδων - Πανκορασίδων (U15) και Μίνι Μεγάλα Α-Κ (U13), Μίνι Μικρά Α-Κ (U11), καθώς και Super MINI. Ο αγώνας XCP Classics απευθύνεται σε ελεύθερα αθλούμενους ποδηλάτες άνω των 19 ετών. Οι αγώνες αυτοί που θα διεξαχθούν στους ορεινούς όγκους του Βιτσίου – Δροσοπηγής και Τριανταφυλλιάς, συμβάλλουν στην ανάδειξή τους ως αθλητικών - τουριστικών προορισμών, αποτελούν μια από τις κορυφαίες διοργανώσεις ορεινής ποδηλασίας για το έτος 2024 στη Βόρεια Ελλάδα και αναμένεται το ενδιαφέρον και η συμμετοχή περισσότερων από 100 αθλητών.

Επειδή

Ο Σύλλογος Ορειβασίας Χιονοδρομίας Φλώρινας έχει μια πλούσια δράση και ο Δήμος Φλώρινας στέκεται αρωγός και στηρίζει συλλόγους που προβάλουν και προωθούν το αθλητικό υπόβαθρο του Δήμου.

Εισηγούμαστε

Την έγκριση διενέργειας και τη δέσμευση-ψήφιση δαπάνης για την επιχορήγηση του Συλλόγου Ορειβασίας Χιονοδρομίας Φλώρινας, με το ποσό των πεντακοσίων Ευρώ (500,00€), για τη διοργάνωση διασυλλογικού αγώνα ποδηλασίας, στις 20 Οκτωβρίου 2024 και σε οποιαδήποτε μετ’ αναβολή εξαιτίας απρόβλεπτων παραγόντων. Το ανωτέρω ποσό δεσμεύεται και διατίθεται από τον Κ.Α 00-6735 «Επιχορηγήσεις σε αθλητικούς συλλόγους και σωματεία» του προϋπολογισμού του Δήμου Φλώρινας. …

Πηγή: ΔΙΑΥΓΕΙΑ| Απόσπασμα απόφασης