Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

Ενημερωτική Ημερίδα του Δήμου Αμυνταίου, στο πλαίσιο του έργου WINCOME

Ο Δήμος Αμυνταίου διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Μάρκετινγκ, προώθηση & εξωστρέφειατων οινικών προϊόντων», που θα πραγματοποιηθεί τηνΠέμπτη14Οκτωβρίου 2021, στις 09:30 π.μ.Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου.

Η πράξη με τίτλο “Κοινές Δράσεις Προώθησης της Τοπικής Επιχειρηματικότητας σε Λιγότερο Προτιμόμενες Περιοχές σε Ελλάδα και Αλβανία στον Τομέα της Αμπελουργίας και της Παραγωγής Οίνου” με το Ακρωνύμιο WINCOME, υλοποιείται μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας INTERREG IPA II CBC PROGRAMME “Ελλάδα-Αλβανία 2014-2020” και συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε. μέσω του Μηχανισμού Προενταξιακής Βοήθειας ΙΙ (ΜΠΒ ΙΙ) (85%) και από Εθνικούς Πόρους (15%).

Το έργο WINCOME μας δείχνει πως μια κοινή εξωστρεφή πορεία προώθησης στα ΜΜΕκαι των τοπικών προϊόντων οίνου σε διεθνείς αγορές μπορεί να υποστηρίξει μη ομοιογενείςπεριοχές να αναπτυχθούν σε περισσότερους από έναν τομέα.

Ο σκοπός αυτής της εκδήλωσης είναι διπλός: Από τη μία, η εκδήλωση θα ενημερώσει το ευρύ κοινό για τις ενέργειες και τα αναμενόμενα οφέλη από το έργο και από την άλλη οι άμεσα και έμμεσα ενδιαφερόμενοι (Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις) θα έχουν την ευκαιρία να πληροφορηθούν σχετικά με τεχνικά ζητήματα που αφορούν τις προτάσεις επιχειρηματικότητας κτλ.

Πρόγραμμα Ενημερωτικής Ημερίδας

9:30 – 10:00

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ

10:00 – 10:15

ΕΝΑΡΞΗ – ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

10:15 – 10:35

«Ολοκληρωμένος σχεδιασμός βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης. Διαχείριση Προορισμών Περιοχών με Αμπελώνες και Οινοτουριστικες Διαδρομές.»

Δρ Ευάγγελος Κυριακού, Διευθυντής τμήματος τουρισμού, πολιτισμού και περιβάλλοντος, Δημοτική Επιχείρηση Έδεσσας

10:35 – 11:00

«Στρατηγικός σχεδιασμός του Αμπελώνα και του Οινοτουρισμού»

Δρ Σπύρος Αβδημιώτης, Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας

11:00 – 11:20

«Οινική πληροφόρηση: έννοιες, περιεχόμενο, αξία, εμπορικότητα»

Δρ Θεοδόσιος Τσιάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας

11:20 – 11:40

«Μάρκετινγκ, προώθηση & εξωστρέφεια των οινικών προϊόντων μέσα από γαστρονομικούς προορισμούς. Η περίπτωση της Γουμένισσας»

Δρ Φώτης Κιλιπίρης, Καθηγητής Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας

11:40 – 12:10

«Ξινόμαυρο. Μια πολυδυναμική ποικιλία»

Τσιβίκη Μαρία, Χημικός | Οινολόγος Msc «ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΑΣΕΠΑ»

12:10 – 12:30

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ – ΚΑΦΕΣ

12:30 – 12:50

«Εκπαίδευση, Οίνος, Γαστρονομία»

Κώστας Κοπάτσκας, Chef | Αμπελουργός | Καθηγητής Μαγειρικής

12:50 – 13:30

«Το αμπέλι στη γαστρονομία. Food &Winepairing διεθνών εδεσμάτων

με τοπικά προϊόντα και οίνους»

Γιώργος Παλησίδης, Καθηγητής Γαστρονομίας | Σύμβουλος Επιχειρήσεων

13:30 -14:00

ΕΛΑΦΡΥ ΓΕΥΜΑ