Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

Γιατί οι γυναίκες είναι πιο κουρασμένες από τους άντρες

Είναι κάτι που έχουμε παρατηρήσει όλοι μας. Οι γυναίκες παραπονιούνται πιο συχνά από τους άντρες πως είναι κουρασμένες. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Βρετανοί επιστήμονες τώρα έχουν την απάντηση. 
Ερευνητές από το Εθνικό Ίδρυμα Ύπνου της Βρετανίας θέλησαν να δώσουν μια επιστημονική απάντηση στο ερώτημα: Γιατί είναι οι γυναίκες πιο κουρασμένες από τους άντρες; Έκαναν λοιπόν τις σχετικές έρευνες.
Το πρώτο πράγμα που διαπίστωσαν οι ειδικοί είναι πως οι γυναίκες είναι όντως πιο κουρασμένες από τους άντρες. Δεν το φαντάζονται δηλαδή.
Και γιατί συμβαίνει αυτό; Όπως βρήκαν οι ερευνητές, οι γυναίκες έχουν αϋπνίες ορισμένες φορές την εβδομάδα σε ποσοστό 63% ενώ οι άντρες σε ποσοστό 54%.
Όπως λέει η επικεφαλής της έρευνας, Angela Epstein οι γυναίκες έχουν γενικότερα πολύ χειρότερο ύπνο από τους άντρες και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είναι και πιο κουρασμένες.
Γιατί; Οι λόγοι είναι πολλοί και διαφορετικοί. Από καούρες στο στομάχι και πονοκέφαλο μέχρι κακή διατροφή και τρίξιμο δοντιών. 
Επίσης, ένας πολύ συχνός λόγος που οι γυναίκες δεν κοιμούνται τόσο καλά όσο οι άντρες είναι οι ανησυχίες. Οι γυναίκες ανησυχούν συνέχεια και για τα πάντα με αποτέλεσμα το άγχος να μην τις αφήνει να κοιμηθούν καλά και με ηρεμία.
Οι ειδικοί συνιστούν στις γυναίκες να προσέχουν τον ύπνο τους, να φροντίζουν να κοιμούνται τις απαραίτητες ώρες και να έχουν ποιοτικό ύπνο.
Πηγή: www.healthview.gr