Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024

Grassroots week: Ποδόσφαιρο για όλους στην Πρέσπα| ΦΩΤΟ

Ο Δήμος Πρεσπών, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Αναπτυξιακού Ποδοσφαίρου "UEFA grassroots week 2024", φιλοξένησε στο Πατουλίδειο Αθλητικό Κέντρο αθλητική εκδήλωση για αγόρια και κορίτσια με αναπηρία. Οι δράσεις περιλάμβαναν τουρνουά αναπτυξιακού ποδοσφαίρου και εκπαίδευση από ειδικευμένους προπονητές, με έμφαση στην ανάπτυξη ψυχο-πνευματικών ικανοτήτων και τεχνικών δεξιοτήτων, στην κοινωνικοποίηση και τη διασκέδαση για παιδιά, προπονητές και γονείς.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν η UEFA, η ΕΠΟ και η ΕΠΣ Φλώρινας, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, τον Δήμο Πρεσπών, το ΚΔΑΠ ΑμεΑ “Πρόσβαση” και το ΚΔΑΠ ΑμεΑ Δήμου Φλώρινας, ενώ φιλοξενήθηκαν ΚΔΑΠ από την Επανομή Θεσσαλονίκης και τις Σέρρες. 

Περίπου 100 παιδιά απόλαυσαν τις δραστηριότητες και αποχώρησαν από το Πατουλίδειο με αναμνηστικά, τα οποία τους απένειμαν εκπρόσωποι της ΕΠΟ και της ΕΠΣ, ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Αθανάσιος Τάσκας, ο Αντιδημάρχος Φλώρινας Νίκος Κωνσταντινίδης και ο Δήμαρχος Πρεσπών Γιώργος Στεργίου, ο οποίος τόνισε στον χαιρετισμό του: "Με την ολοκλήρωση των εργασιών αναβάθμισης, το Πατουλίδειο θα αποτελέσει σημείο συνάντησης για τους νέους και τα παιδιά της Πρέσπας, αλλά και για Ακαδημίες, Συλλόγους Σωματεία από όλη την Ελλάδα. Δημιουργούμε ένα συγκρότημα με σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις και εξοπλισμό υψηλών προδιαγραφών, αποδυτήρια και τουαλέτες ΑμεΑ και ό,τι χρειάζεται για να μπορούν να έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες".