Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

Σταύρος Παπασωτηρίου: «Ευκαιρία για το ΕΣΥ η μεταρρύθμιση Γεωργιάδη»


 

Κατά τη χθεσινή ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής όπου συζητήθηκε ημεταρρύθμιση της Δημόσιας Υγείας, ο βουλευτής Φλώρινας της ΝΔ ΣταύροςΠαπασωτηρίου εστίασε στις ευκαιρίες που δίνει το νέο νομοθετικό πλαίσιογια την αναβάθμιση του ΕΣΥ στη περιφέρεια.

Συγκεκριμένα ο βουλευτής Φλώρινας και πρώην διοικητής του Μποδοσάκειουνοσοκομείου αναφέρθηκε στις τεράστιες δυνατότητες που δημιουργεί ηκυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την αναζωογόνηση των δημόσιων δόμωνΥγείας μέσα από την αξιοποίηση όλων των υφιστάμενων δυνάμεων του ΕΣΥ,την προσέλκυση και νέων ανθρώπων στο Δημόσιο Σύστημα και την κάλυψηυπαρκτών κοινωνικών αναγκών.

Σύμφωνα με τον Σταύρο Παπασωτηρίου δύο είναι τα βασικά εργαλεία τα οποίαχρησιμοποιεί η ΝΔ γι’ αυτό τον σκοπό. Τη διευκόλυνση της άσκησηςιδιωτικού έργου από όλους τους γιατρούς του ΕΣΥ και -για 1η φορά- τηνενεργοποίηση των απογευματινών χειρουργείων σε δημόσια νοσοκομεία, όπωςαυτό της Φλώρινας, καλύπτοντας ασθενείς που διαφορετικά θα πήγαιναν στηνιδιωτική υγεία.

Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο 1ο μέτρο, ο Σταύρος Παπασωτηρίου επεσήμανεότι η δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού έργου θα καταστήσει το ΕΣΥ πιοελκυστικό για όλους τους επαγγελματίες υγείας, ιδιαίτερα στη περιφέρειαόπου υπάρχουν αυξημένες ανάγκες σε ιατρικό προσωπικό.

Παράλληλα, η θεσμοθετούμενη ενεργοποίηση των Κινητών Ομάδων Υγείας σεδράσεις όχι μόνο πρόληψης, αλλά και πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, θαπροσφέρει σε απομακρυσμένες περιοχές, όπως η Φλώρινα, νέες κατ’ οίκονυπηρεσίες που σήμερα δεν είναι διαθέσιμες. Δωρεάν υπηρεσίες υγείας πουθα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, θα αυξήσουν την πρόσβασήτους στο δημόσιο σύστημα και θα μειώσουν τις γεωγραφικές ανισότητες στο ΕΣΥ.

Ακολουθεί βίντεο>>

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΑΥΡΟΥ ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ Σ/Ν ΤΟΥ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ 11.4.2024 (youtube.com)