Δευτέρα 8 Απριλίου 2024

Σε δημόσια διαβούλευση η ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας και ο νέος Δικαστικός Χάρτης


 

Τέθηκε σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση από την Πέμπτη, 04.04.2024, η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, υπό τον τίτλο:

«Ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας, χωροταξική αναδιάρθρωση των δικαστηρίων της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης και λοιπές ρυθμίσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης».

Δεδομένης της σπουδαιότητας της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, καλούνται όπως συμμετάσχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, διατυπώνοντας τις απόψεις και τις παρατηρήσεις τους στις σχετικές ρυθμίσεις.Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί στις 18.04.2024.

Την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 και ώρα 12.30 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων “Λάμπρος Μαργαρίτης” (Μεσογείων 96, ισόγειο), θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου ο Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Γιώργος Φλωρίδης και ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, κ. Ιωάννης Μπούγας. Θέμα της συνέντευξης θα είναι η παρουσίαση του ως άνω Σχεδίου Νόμου: «Ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας, χωροταξική αναδιάρθρωση των δικαστηρίων της πολιτικής και ποινlawnet.grικής δικαιοσύνης και λοιπές ρυθμίσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης».

lawnet.gr