Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024

Κοζάνη| Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 5 ατόμων για το αδίκημα της απάτης


 Στο πλαίσιο συνεχιζόμενων ερευνών εξιχνιάσθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης -3- διαφορετικές περιπτώσεις απάτης που διαπράχθηκαν στην πόλη της Κοζάνης

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος -5- ατόμων

για το αδίκημα της απάτης

Οι ανυποψίαστοι πολίτες έδωσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των -10.000- ευρώ περίπου, εξαιτίας των τεχνασμάτων των επιτηδείων

Εξιχνιάσθηκαν μετά από μεθοδικές και επισταμένες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης, -3- διαφορετικές περιπτώσεις τετελεσμένων τηλεφωνικών απατών, που διαπράχθηκαν σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών, στην πόλη της Κοζάνης.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση εξιχνιάσθηκε υπόθεση απάτης, που τελέστηκε τέλη Σεπτεμβρίου του 2023, σε βάρος 67χρονου ημεδαπού, στην πόλη της Κοζάνης, καθώς άγνωστο άτομο αφού επικοινώνησε μαζί του, προσποιούμενο ότι τηλεφωνεί εκ μέρους δημόσιας υπηρεσίας και αφού του παρουσίασε ψευδή γεγονότα ως αληθή, κατάφερε τεχνηέντως να τον πείσει και να μεταφέρει συνολικά το χρηματικό ποσό των -1.780- ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό, του οποίου κάτοχος είναι 26χρονος αλλοδαπός.

Στην δεύτερη περίπτωση, εξιχνιάσθηκε υπόθεση απάτης, που τελέστηκε αρχές Οκτωβρίου του 2023, σε βάρος 70χρονου ημεδαπού, στην πόλη της Κοζάνης, καθώς άγνωστο άτομο αφού επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του προσποιούμενο τον λογιστή, παρουσιάζοντάς του ψευδή γεγονότα ως αληθή, με το πρόσχημα χορήγησης επιδόματος “MARKET PASS”, έπεισε αυτόν να μεταβεί σε Α.Τ.Μ. τράπεζας και να μεταφέρει σε τραπεζικό λογαριασμό το χρηματικό ποσό περίπου των -4.000- ευρώ. Μετά από ενδελεχή έρευνα διαπιστώθηκε ότι, κάτοχος του τηλεφώνου που πραγματοποιήθηκε η επικοινωνία είναι 45χρονος αλλοδαπός, ενώ ο τραπεζικός λογαριασμός στον οποίο μεταφέρθηκε το προαναφερόμενο χρηματικό ποσό ανήκει σε 21χρονο ημεδαπό.

Στην τρίτη περίπτωση, εξιχνιάσθηκε υπόθεση απάτης, που τελέστηκε μέσα Νοεμβρίου του 2023, σε βάρος 57χρονου ημεδαπού, στην πόλη της Κοζάνης, καθώς άγνωστο άτομο τις απογευματινές ώρες την 17-11-2023 επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του προσποιούμενο τον λογιστή και αφού παρουσίασε ψευδή γεγονότα ως αληθή, με το πρόσχημα χορήγησης επιδόματος “MARKET PASS”, έπεισε αυτόν να μεταβεί σε Α.Τ.Μ. τράπεζας και να μεταφέρει σε τραπεζικό λογαριασμό το χρηματικό ποσό περίπου των  -4.000- ευρώ. Μετά από ενδελεχή έρευνα διαπιστώθηκε ότι, κάτοχος του τηλεφώνου που πραγματοποιήθηκε η επικοινωνία είναι ένας 62χρονος αλλοδαπός, ενώ ο τραπεζικός λογαριασμός στον οποίο μεταφέρθηκε το προαναφερόμενο χρηματικό ποσό ανήκει σε 22χρονο ημεδαπό.

Σε βάρος των -5- ατόμων, εκ των οποίων -3- αλλοδαπών, ηλικίας 26,45 και 62 ετών και -2- ημεδαπών, ηλικίας 21 και 22 ετών, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για το αδίκημα της απάτης, κατά περίπτωση.

Προανάκριση για τις υποθέσεις ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης, ενώ οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους, θα υποβληθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.