Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024

ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΤΙΣ ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ

Πρωταθλήτρια Β. Ελλάδας αναδείχθηκε η Γεωργία Σπανού σε αγώνες που έγιναν στην Βέροια.

Την Κυριακή 21/1/2024 πραγματοποιήθηκε στην Βέροια το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων (Κ15) επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Ελληνικής Ομοσπονδίας. Στους αγώνες αυτούς πήραν μέρος 68 παιδιά από τη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τη Θράκη. Οι Σάρισες Φλώρινας συμμετείχαν με πέντε αγόρια και πέντε κορίτσια.

Η εμφάνιση των παιδιών μας ήταν εξαιρετική και μας γέμισαν χαρά οι επιτυχίες που σημείωσαν. Τρία μετάλλια είναι ο συνολικός απολογισμός των Σαρισών. Στις κορασίδες το πρωτάθλημα ήταν υπόθεση της Φλώρινας. Ο σύλλογός μας κατέκτησε τρία από τα τέσσερα μετάλλια. Δύο κορίτσια μας η Γεωργία Σπανού και η Ειρήνη Χρυσοστομίδου έφτασαν αήττητες ως το τέλος και αναμετρήθηκαν μεταξύ τους για τον τίτλο. Τελική νικήτρια ήταν η Γεωργία που επικράτησε της Ειρήνης με σκορ 3-0 και ανακηρύχθηκε Πρωταθλήτρια Β. Ελλάδας. Την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Νεστορία Χρυσοστομίδου. Πολύ

καλή εμφάνιση είχαμε και από την Παρασκευή Σπανού, που έφτασε μέχρι την 8άδα. Πολλά υποσχόμενη εμφάνιση είχαμε από τη μικρή της παρέας Παναγιώτα Τσέκαρη, που αγωνίστηκε σε δύο κατηγορίες πάνω από την ηλικία της. Μάλιστα σημείωσε την πρώτη της νίκη στην κατηγορία.

Το έργο των αγοριών μας ήταν πολύ δύσκολο, καθώς όλα προέρχονται από μικρότερη κατηγορία. Παρόλα αυτά έπαιξαν δυνατά σημειώνοντας πολλές νίκες. Ξεχώρισε ο Μάριος Σερίδης (12άδα) και ακολούθησαν ο Βαγγέλης Χρυσοστομίδης, ο Παντελής Μιχαηλίδης και ο Σάββας Κοϊμτσίδης που τερμάτισαν στην 16άδα. Ο Βασίλης Χρυσοστομίδης αποκλείστηκε από τους ομίλους.

Οι αγώνες αυτοί εκτός από την ανάδειξη των τοπικών πρωταθλητών λειτούργησαν και ως προκριματικοί για την τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων-Κορασίδων που θα γίνει στα Χανιά τον Μάιο. Από το σύλλογό μας προκρίθηκαν για τους τελικούς οι: Γεωργία Σπανού, Χρυσοστομίδου Ειρήνη, Νεστορία Χρυσοστομίδου και Παρασκευή Σπανού. Στους τελικούς της κατηγορίας προκρίθηκε και ο Χρυσοβαλάντης Σαμπαλής, που έπαιξε στην Πάτρα, επειδή φέτος αγωνίζεται με τα χρώματα του Ποσειδώνα Λουτρακίου. Μάλιστα, στους αγώνες που έδωσε κατέκτησε την 2η θέση και το αργυρό μετάλλιο.

Πολλά συγχαρητήρια στον προπονητή της ομάδα μας Λίβιου Πρεντοάικα, στους νικητές και σε όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν. Καλή επιτυχία στους προκριθέντες στους τελικούς.

SARISES VICTA!!!