Σε αντίθεση με άλλους ξηρούς καρπούς και σπόρους, τα κάστανα είναι
σχετικά «φτωχά» σε θερμίδες. Περιέχουν λίγο λίπος, αλλά είναι πλούσια σε
μέταλλα, βιταμίνες και φυτοχημικά συστατικά που ωφελούν την υγεία.
– Τα κάστανα περιέχουν κυρίως άμυλο σε αντίθεση με άλλους σπόρους και καρπούς, που έχουν περισσότερες πρωτεΐνες και λίπος. Επίσης, είναι καλές πηγές ανόργανων αλάτων, βιταμινών και απαραίτητων πρωτεϊνών.
– Είναι καλή πηγή φυτικών ινών: Ένα κάστανο παρέχει
– Είναι εξαιρετικά πλούσια σε βιταμίνη C (
– Είναι πλούσια σε φυλλικό οξύ, το οποίο είναι σημαντικό συστατικό των
καρπών και των σπόρων. Το φυλλικό οξύ είναι απαραίτητο για το σχηματισμό των
ερυθρών αιμοσφαιρίων, τη σύνθεση του DNA.
– Ακόμα, τα κάστανα είναι πλούσια πηγή μονοακόρεστων λιπαρών, όπως το
ελαϊκό οξύ και το παλμιτελαϊκό οξύ. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα μονοακόρεστα
λίπη στη διατροφή, βοηθούν στη μείωση της LDL (κακής χοληστερόλης) στο αίμα.
– Είναι μια εξαιρετική πηγή μετάλλων όπως ο σίδηρος, το ασβέστιο, το
μαγνήσιο, το μαγγάνιο, ο φώσφορος και ο ψευδάργυρος και παρέχουν μια πολύ καλή
ποσότητα καλίου (518 mg ανά
ΠΗΓΗ: http://stogiatro.gr/