Τρίτη 25 Ιουλίου 2023

Σταύρος Παπασωτηρίου: «Πρωτοβουλία εθνικής σημασίας η διευκόλυνση της συμμετοχής των αποδήμων Ελλήνων στα κοινά»

Σήμερα, με καθυστέρηση σχεδόν μισού αιώνα, γίνεται νόμος του κράτους η δυνατότητα των αποδήμων Ελλήνων να συμμετέχουν στις εθνικές εκλογές από τον τόπο κατοικίας τους.

Μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής ο βουλευτής Φλώρινας της ΝΔ Σταύρος Παπασωτηρίου χαρακτήρισε ιστορική στιγμή τη ψήφιση ενός νομοσχεδίου που έρχεται να διευρύνει τη δημοκρατία μας, την οποία αποκατέστησε πριν από 49 χρόνια ο εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Αναφερόμενος στη σημασία των αποδήμων για το μέλλον της πατρίδας μας, ο Σταύρος Παπασωτηρίου υπογράμμισε ότι:

«Η πατρίδα οφείλει να χτίζει γέφυρες με τον απόδημο Ελληνισμό και να του δείχνει έμπρακτα ότι τον θέλει κοντά της. Μιλώ με συμπατριώτες μας από τη Φλώρινα που έζησαν και ζουν στο εξωτερικό, οι οποίοι αγκαλιάζουν στο σύνολο τους τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης. Αλλά ταυτόχρονα απορούν πραγματικά πώς είναι δυνατό να υπάρχει αντίθετη άποψη μέσα στη Βουλή των Ελλήνων για κάτι τόσο προφανές!

Ο απόδημος Ελληνισμός είναι ένα ζωντανό και ιδιαιτέρα δραστήριο κομμάτι του έθνους. Η αγάπη τους για την Ελλάδα, σε όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρίσκονται, είναι συγκινητική και διαχρονική. Για αυτούς τους λόγους η συμμετοχή των αποδήμων Ελλήνων στο εθνικό γίγνεσθαι είναι καθοριστικός παράγοντας προόδου, για το παρόν και το μέλλον της πατρίδας μας.».

Κλείνοντας την ομιλία του ο Σταύρος Παπασωτηρίου στηλίτευσε την στάση κομμάτων όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ που αρνούνται να στηρίξουν το νομοσχέδιο της ΝΔ και κάλεσε συνολικά την αντιπολίτευση να υπερψηφίσει χωρίς προϋποθέσεις ή πισωγυρίσματα μια πρωτοβουλία πραγματικά εθνικής σημασίας.

Ακολουθεί βίντεο>>

https://www.youtube.com/watch?v=sYv7ZZbMtng&t=1s