Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022

Η VALOREM ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ALPHABANK ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΗΣ ΙΣΧΥΟΣ 27 ΜW


 

Μπορντώ, Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022- Η VALOREM, oγαλλικός ανεξάρτητος παραγωγός πράσινης ενέργειας, εξασφάλισε μέσω της ALPHABANKτη χρηματοδότηση της κατασκευής του αιολικού πάρκου «MAΓΟΥΛΑ»,εγκατεστημένης ισχύος 27 MW. Toέργο, συνολικής επένδυσης 40 εκατομμυρίων ευρώ, είναι ορόσημο για την εταιρεία, καθώς πρόκειται για το πρώτο της αιολικό πάρκοστην Ελλάδα.

To συγκεκριμένο έργο, που ανήκει εξ ολοκλήρου στη VALOREM, εξασφάλισε εγγυημένη σταθερή τιμή (feed in tariff) τον Ιούλιο του 2020 μέσω της δημοπρασίας που διοργάνωσε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Το αιολικό πάρκο βρίσκεται στο όρος Άσκιο (Σινιάτσικο), βορειοδυτικά της Κοζάνης, σε υψόμετρο 1.700 μέτρων. Θα συνδεθεί στο εθνικό δίκτυο μέσω του υποσταθμού Γρατσιάνη. Θα φιλοξενήσει έξι ανεμογεννήτριες Vestas V150-4,5 MW. Η ετήσια παραγωγή εκτιμάται στα 71 GWh, η οποία καλύπτει τις ανάγκες περίπου 18.000 νοικοκυριών.

Την κατασκευή, η οποία θα ξεκινήσει στα τέλη του 2022 και αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2024, θα διαχειρίζεται η VALREA, θυγατρική της VALOREM, ενώ ο κύριος ανάδοχος EPC του έργου είναι η «AIR ENERGY». Η εταιρεία θα διαχειρίζεται το αιολικό πάρκο, του οποίου τη λειτουργία και τη συντήρηση έχει αναλάβει η«Vestas»με ένα μακροχρόνιο συμβόλαιο.

Σχετικά με τη VALOREM

OΌμιλος της VALOREMείναι ένας ανεξάρτητος παραγωγός πράσινης ενέργειας από τηΓαλλία. Είναιυπεύθυνοςγιαόλητη διαδικασία ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, από την υλοποίηση μέχρι τη λειτουργία και τη συντήρηση, συμπεριλαμβανομένων και της υποστήριξηςδιαχείρισης του έργου, την κατασκευή και τον οικονομικό έλεγχο. Πρωτοπορεί στην αιολική ενέργεια στη Γαλλία, έχει περισσότερους από 400 υπαλλήλους, και είναι παρών στις Γαλλικές Αντίλλες, στην Κολομβία, τη Φιλανδία, την Πολωνία και την Ελλάδα. Ο Όμιλος έχει χρηματοδοτήσει πάνω από 770 MW, ενώ το χαρτοφυλάκιο του περιλαμβάνει 5,5 GWυπό ανάπτυξη.

Ο Όμιλος της VALOREMείναι πιστοποιημένος με ISO 9001 (ποιότητα), ISO 14001 (περιβάλλον) και ISO 45001 (επαγγελματική υγεία και ασφάλεια).