Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

Η Ελληνική απάντηση στα υπεραυτοκίνητα είναι το Chaos, φτάνει τα 12 εκατ. ευρώ και τα 500 χιλ./ώρα, «αποκαλύπτεται» τον Νοέμβριο

-Το Chaos, το πρώτο υπεροαυτοκίνητο το οποίο έχει κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα, τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021 θα δημοσιευθούν εικόνες και λεπτομέρειες.

-Τόσο η ιπποδύναμη όσο και η τιμή του Chaos προκαλούν ίλιγγο, η βασική έκδοση (2.000 ίπποι) του ελληνικού super car θα κοστίζει 5,5 εκατ. ευρώ  και θα φτάνει έως και 12,4 εκατ. ευρώ για το μοντέλο των 3.000 ίππων.

-Τελική ταχύτητα στα 500 χιλ./ώρα, το Chaos, πρόκειται να φέρει επανάσταση στη βιομηχανία παγκοσμίως. Το όχημα, παρά την τεράστια ιπποδύναμή του, δεν θα είναι αγωνιστικό και θα μπορεί να κυκλοφορεί νόμιμα στους δρόμους. «Θα είναι ένα αυτοκίνητο πόλης, για καθημερινή χρήση, αλλά με πιο εξελιγμένες επιδόσεις. Θέλουμε να είναι κατάλληλο για τις καθημερινές μετακινήσεις και για όλες τις κατηγορίες οδηγών».

Το Chaos θα παρουσιαζόταν για πρώτη φορά στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτων της Γενεύης του 2021, η οποία, ωστόσο, ακυρώθηκε εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. 

Το πρόγραμμα της SP Automotive το 2022-23 έχει ως εξής:

-Παρουσίαση του αυτοκινήτου από την ελληνική κυβέρνηση.

-Παρουσίαση αυτοκινήτου στο κοινό στο νέο της κέντρο - εργοστάσιο.

-Παρουσίαση και δοκιμή από BBC-Top Gear

Τελική προσπάθεια ρεκόρ ταχύτητας για το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής (δοκιμάζοντας ρεκόρ χρόνου στο Nurburgring για το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής επιτεύχθηκε επιτάχυνση ρεκόρ στα 0-402 μέτρα (1/4 μίλι) για το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής).