Στην σύγχρονη, Μετανεωτερική εποχή, η ανάγκη για υγιή, έξυπνα οικονομική, φιλική προς το περιβάλλον και ολοένα πιο αναίμακτη διατροφή με ρίζες στην παράδοση και κλάδους σε όλο τον κόσμο είναι επιτακτικά έντονη λόγω των συνθηκών διαβίωσης και αναγκών της κοινωνίας όσο και η νοσταλγική συναισθηματική αναζήτηση για το καλό, νόστιμο, παραδοσιακό φαγητό της μαμάς και της γιαγιάς από το οποίο αποξενωθήκαμε λόγω των τάσεων και αναγκών που μας επιβλήθηκαν Μεταπολεμικά κατά την ξεπερασμένη Νεωτερική εποχή.
Ως επακόλουθο είναι
αδιαμφισβήτητες οι διεθνείς τάσεις ολοένα και περισσότερων καταναλωτών και
κινημάτων που ψάχνονται και επιλέγουν να ακολουθούν αμιγώς, ως επί το πλείστον
ή και αποκλειστικώς μη ζωϊκά προερχόμενη διατροφή για λόγους ανθρωπιστικούς,
δημοκρατικούς, οικονομικούς, περιβαλλοντικούς, ηθικούς, υγείας ή ακόμα και θρησκευτικών τοποθετήσεων
και πιστεύω
Μέχρι στιγμής όμως η
επί έργω έκφραση αυτών των τάσεων στα αρχικά της στάδια θυσιάζει τις παλιές
καλές γεύσεις με τις οποίες μεγαλώσαμε
απορρίπτοντας στην εφαρμογή, για λόγους πρακτικούς και μη ερευνητικούς,
όλη την γευστική πολιτισμική εμπειρία και παρακαταθήκη αιώνων που είναι άμεσα
συνδεδεμένες με την υπόσταση και ταυτότητά μας.
Όχι πλέον!
Ο εκδοτικός οίκος
MindPowerμε τον πρώτο ανθρωπολογικό, κοινωνιολογικό και εθνογραφικό μαγειρικό
οδηγό της Ελληνικής Διαχρονικής Κουζίνας
Τα Νόστιμα Φαγητά
της Οικογένειας: Φιλευσπλαχνική Κουζίνα χωρίς βαρβαρότητα-βαναυσότητα, Τόμος 1,
κατάλληλα για vegan& Σαρακοστή
Συνδυάζει επιτυχώς
όλη την γευστική κληρονομιά και παρακαταθήκη μας με τις απαιτήσεις της
καινούριας εποχής της ανθρωπότητας!
Σε αυτόν τονοδηγό
μαγειρικής περιλαμβάνονται:
Πάνω από 300
συνταγές της παραδοσιακής, σύγχρονης, και μετανεωτερικής κουζίνας με εύκολα,
αναλυτικά βήματα που θα κάνουν και τον πιο αρχάριο της κουζίνας έμπειρο από την
πρώτη στιγμή, και θα λύσουν τα χέρια των πεπειραμένων!
Ανθρωπολογική
ανάλυση της σημασίας της παραδοσιακής διατροφήςιστορικά, από την αρχαιότητα
μέχρι σήμερα.
Βασικά στοιχεία για
την χορτοφαγική κουλτούρααπό την αρχαιότητα μέχρι σήμερα εντάσσοντας τα
παραδοσιακά φαγητά που στηριζόταν σε ζωικά προϊόνταστο διαχρονικό κίνημα υπέρ
του περιβάλλοντος, της χορτοφαγίας, της υγείας, της οικονομία και του δημοσίου
συμφέροντος.
Συνέχεια των
διατροφικών, πολιτιστικών και πολιτισμικών συνηθειών του Ελληνικού Λαού, όπως
έχουν καταγραφεί στην ιστορία αλλά και στο κοινό μας θυμικό
(συμπεριλαμβανομένου και του γευστικού), ιδιαίτερα των γενεών του 20ου αιώνα
από όλη την Ελλάδα, με πολλά καλολογικά και πολιτισμικά στοιχεία για την
σημασία κάθε πιάτου και την παράδοση ή την ιστορία που αντιπροσωπεύει.
Βρείτε το
Τα Νόστιμα Σπιτικά
Φαγητά της Οικογένειας
Με την επιμέλεια και
την επιστημονική εισαγωγή από τις ψυχοκοινωνικές ερευνήτριες
Όλγα Γ. Γεριτσίδου
και Τάνυα-Μαρία Γεριτσίδου
στον ιστοχώρο:
σε μορφή
paperback.
ISBN: 978-960-6616-52-5
Σελίδες: 796