Σε ποιον αρέσουν τα
τσαλακωμένα ρούχα; Σίγουρα όχι σε σένα, ούτε και στον καλό σου. Και εκεί μάλλον
τα πράγματα είναι χειρότερα, αφού η κάθε ζάρα στα δικά του ρούχα μεταφράζεται
με δική σου τεμπελιά και ατσαλοσύνη. Το θέμα του πουκάμισου το έχουμε δει άλλη
φορά, οπότε τώρα θα εστιάσουμε στο παντελόνι. Ακολούθησε τα παρακάτω απλά
βήματα και θα λύσεις εύκολα και γρήγορα το.. πρόβλημά σου.
Σε ποιον αρέσουν τα τσαλακωμένα ρούχα; Σίγουρα όχι σε σένα, ούτε και στον καλό σου. Και εκεί μάλλον τα πράγματα είναι χειρότερα, αφού η κάθε ζάρα στα δικά του ρούχα μεταφράζεται με δική σου τεμπελιά και ατσαλοσύνη. Το θέμα του πουκάμισου το έχουμε δει άλλη φορά, οπότε τώρα θα εστιάσουμε στο παντελόνι. Ακολούθησε τα παρακάτω απλά βήματα και θα λύσεις εύκολα και γρήγορα το.. πρόβλημά σου.
Βήμα πρώτο: Γύρισε το
παντελόνι από την ανάποδη. Βρες την ετικέτα και έλεγξε καλά τις οδηγίες του
κατασκευαστή σχετικά με την ανθεκτικότητα του υλικού και τη θερμοκρασία στην
οποία μπορεί να σιδερωθεί.
Βήμα δεύτερο: Διάλεξε την
κατάλληλη θερμοκρασία με βάση τις οδηγίες. Σημείωσε ότι γενικά τα λινά και τα
100% βαμβακερά ρούχα, χρειάζονται υψηλές θερμοκρασίες, οι συνδυασμοί μαλλιού με
βαμβάκι μέτριες, ενώ τα συνθετικά, πολυεστερικά, νάιλον, ρεγιόν, μεταξωτά και
ακρυλικά υλικά σιδερώνονται σε ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες.
Βήμα τρίτο: Γέμισε το σίδερο
με αποσταγμένο νερό αν πρόκειται να χρησιμοποιήσεις τον ατμό σε βαμβακερά ή
λινά υφάσματα.
Βήμα τέταρτο: Δοκίμασε το
σίδερο σε μια μικρή περιοχή του υφάσματος για να σιγουρευτείς ότι η θερμοκρασία
που έχεις επιλέξει δεν θα βλάψει το ρούχο.
Βήμα πέμπτο: Με το παντελόνι
ακόμη γυρισμένο από την ανάποδη, σιδέρωσε την μέση, τις τσέπες (και από τις δύο
πλευρές), το εσωτερικό του φερμουάρ, τις ραφές και τα στριφώματα, ακριβώς με αυτή
τη σειρά.
Βήμα έκτο: Γύρισε το
παντελόνι από την καλή του και τράβα τη μέση προς τη μυτερή άκρη της
σιδερώστρας. Σιδέρωσε την περιοχή της μέσης και τυχόν πιέτες στο μπροστινό
μέρος κάτω από τη ζώνη.
Βήμα έβδομο: Άπλωσε το
παντελόνι κατά μήκος επάνω στη σιδερώστρα με τα δύο μπατζάκια ενωμένα το ένα
πάνω στο άλλο και ίσιωσε προσεκτικά την παραμικρή ζάρα με τα χέρια σου.
Βήμα όγδοο: Πάρε το στρίφωμα
από το επάνω μπατζάκι και φέρ'το επάνω, προς τη μέση, διπλώνοντάς το έτσι ώστε
να μένει ελεύθερο το κάτω μπατζάκι. Σιδέρωσε αυτό που έχει μείνει κάτω,
ξεκινώντας από το στρίφωμα προς τον καβάλο και αμέσως μετά, γύρισε ανάποδα τα
μπατζάκι και κάνε το ίδιο από την άλλη πλευρά.
Βήμα ένατο: Αφού έχεις
τελειώσει με τα εσωτερικά και των δύο ποδιών, στρώσε τα απαλά και πάτησε τα
εξωτερικά τους, ξεκινώντας αυτή τη φορά από το επάνω μπατζάκι. Αν το παντελόνι
έχει εξωτερικά μεταλλικά σημεία, πρόσεξέ τα ιδιαίτερα, επειδή μπορεί να
προκαλέσουν ζημιά.
Βήμα δέκατο: Γύρνα το
παντελόνι από την άλλη μεριά και σιδέρωσε το εξωτερικό του άλλου μπατζακιού.
Βήμα ενδέκατο: Κρέμασε το
παντελόνι αμέσως, έτσι ώστε να αποφύγεις το ζάρωμα. Προτίμησε μια κρεμάστρα ειδική για παντελόνια
ή κοστούμια. Δεν θέλεις να πάει χαμένος ο κόπος σου τόσο γρήγορα!