Κυριακή 7 Μαρτίου 2021

Καφές: Τι θα γίνει στο σώμα σας εάν πίνετε κάθε μέρα

Εθίζεστε στην καφεΐνη. Μάλιστα, με τον χρόνο ο εθισμός γίνεται όλο και μεγαλύτερος. Αυτό έχεις ως αποτέλεσμα, όταν δεν πίνετε καφέ, η ενέργειά σας να πέφτει, να αδυνατείτε να συγκεντρωθείτε, μπορεί να έχετε πονοκέφαλο ή να νιώθετε κουρασμένοι και άκεφοι.

Είστε λιγότερο καταθλιπτικοί.

Σύμφωνα με τον καρδιολόγο, δρ. Stecen Reisman, πίνοντας καφέ κάθε μέρα, θα νιώσετε πιο ενεργητικοί καθώς η καφεΐνη αυξάνει τη δραστηριότητα του εγκεφάλου. Επίσης, έρευνα του Archives of Internal Medicine, όσοι καταναλώνουν έναν ή περισσότερους καφέδες την ημέρα έχουν λιγότερες πιθανότητες να υποφέρουν από κατάθλιψη.

Ίσως να χάσετε πιο εύκολα βάρος.

Σε αυτή την περίπτωση ο καφές μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος βελτιώνοντας τη φυσική απόδοση στην αερόβια άσκηση. Επιπλέον, βοηθά το σώμα σας να απορροφά και να καίει λιπαρά οξέα. Αλλά όπως τονίζουν οι ειδικοί, αυτό δε σημαίνει πως καφές κάνει θαύματα, απλά λειτουργεί ενισχυτικά, αφού για την απώλεια βάρους χρειάζεται σωστή διατροφή και γυμναστική.

Αν πίνετε καθημερινά καφέ τα απογεύματα, διαταράσσεται ο ύπνος σας.

Ενδεχομένως, να μην ισχύει για όλους, αλλά αφορά ένα μεγάλο ποσοστό. Όπως τονίζουν οι ειδικοί, η δράση της καφεΐνης στον οργανισμό διαρκεί έξι ώρες αφότου την καταναλώσετε. Που σημαίνει πως αν πίνετε το απόγευμα ή πιο αργά καφέ, αυξάνετε τις πιθανότητες να υποφέρετε από αϋπνίες.

Μειώνει τον κίνδυνο του καρκίνου του δέρματος

Όπως αναφέρει σχετική έρευνα, οι ενήλικες που πίνουν έναν ή περισσότερους καφέδες καθημερινά έχουν 20% μικρότερη πιθανότητα να αναπτύξουν κακοήθες μελάνωμα, έναν θανατηφόρο καρκίνο του δέρματος. Οι ερευνητές αποδίδουν αυτήν την ιδιότητα του καφέ στην υψηλή συγκέντρωση που έχει σε αντιοξειδωτικά και φυτοχημικά.

Ακονίζει το μυαλό.

Σύμφωνα με έρευνες, ο καφές επιτρέπει στο μυαλό να εργαστεί με έναν πολύ πιο αποδοτικό και έξυπνο τρόπο. Συγκεκριμένα, με τον καφέ, λίγο πολύ, όλες οι λειτουργίες του οργανισμού «ξυπνούν»: ο χρόνος αντίδρασης, η επαγρύπνηση, η προσοχή, η λογική σκέψη, οι περισσότερες δηλαδή πολύπλοκες λειτουργίες που συνδέονται με τη νοημοσύνη.

www.healthview.gr

Αν σας άρεσε μπορείτε να το μοιραστείτε στα social media κάνοντας «κλικ» σε ένα από τα εικονίδια (κοινή χρήση) της επιλογής σας.