Σε συνέντευξη της στο Κόκκινο (105.5) και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Κουκλουμπέρη η κ. Θεανώ Φωτίου τόνισε τα εξής:
Όσο η κυβέρνηση βρίσκεται σε αδιέξοδο για την διαχείριση της πανδημίας, της οικονομίας και της υγείας, και όσο δεν καταφέρνει τίποτα με την καταστολή και τον αυταρχισμό, τόσο παραπληροφορεί τον κόσμο για θέματα που αφορούν την παιδική προστασία και διαστρεβλώνει την πραγματικότητα.
7 παραδείγματα επικοινωνιακής αθλιότητας για την παιδική προστασία και για τα ανάπηρα παιδιά:
Ένα κλασικό παράδειγμα καπηλείας είναι ο νόμος για την αναδοχή και την υιοθεσία του ΣΥΡΙΖΑ που ψηφίστηκε το 2018 και εφαρμόζεται ηλεκτρονικά από το 2019. Και ο κ. Χατζηδάκης τώρα, στην γραμμή της κ. Μιχαηλίδου, μας είπε ψευδώς ότι η ΝΔ έφτιαξε τον νόμο. Ισχυρίζονται ότι έχουν κάνει 500 αναδοχές-υιοθεσίες αλλά δεν μας δίνουν τα επίσημα στοιχεία. Στην πραγματικότητα έχουν παγώσει τον νόμο από την ανικανότητα τους, παρόλο που ο ίδιος ο πρωθυπουργός τον έχει «εγκαινιάσει» δύο φορές.
Αναθέτουν την παιδική προστασία στην αστυνομία. Η κ. Μιχαηλίδου μας είπε πριν λίγες ημέρες ότι ο πρωθυπουργός ανησυχεί για το τι γίνονται τα ανήλικα παιδιά των συλληφθέντων. Και μας ανακοίνωσαν το νέο τους σχέδιο ότι η αστυνομία θα ερευνά αυτεπάγγελτα εάν κάποιος που συλλαμβάνεται έχει ανήλικα παιδιά. Αυτό είναι νοσηρό. Η προστασία των ανηλίκων είναι απόλυτο δικαίωμα του γονέα και αφαιρείται μόνο από αρμόδιο δικαστήριο.
Διέκοψαν την 1η Μαρτίου τα σχολικά γεύματα για πρώτη φορά από το 2016, όταν εμείς θεσπίσαμε την διανομή 185.000 ζεστών σχολικών γευμάτων ημερησίως.
Στέρησαν το επίδομα ανάπηρου παιδιού σε όσα παιδιά ενηλικιώνονται αλλά είναι ακόμα προστατευόμενα γιατί δεν κατάφεραν να ενημερωθεί ψηφιακά το σύστημα του ΟΠΕΚΑ.
«Πάγωσαν» 160 Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης που είχαμε εξασφαλίσει για ανάπηρα παιδιά με 52 εκ. ευρώ από τα ΕΣΠΑ.
Στις 25 Ιανουαρίου ανέβαλαν εμβολιασμούς ανάπηρων παιδιών στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας και εμβολιάστηκαν οι δύο γνωστοί αντιδήμαρχοι , οι οποίοι τελικά αποπέμφθηκαν.
Και τώρα, απέλυσαν μέσα στην πανδημία 14 καθαρίστριες στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης- που φιλοξενεί 300 χρονίως πάσχοντες και ανάπηρα παιδιά- για να αναθέσουν την καθαριότητα σε εργολάβους. Εμείς είχαμε προσλάβει τις καθαρίστριες αυτές με ατομικές συμβάσεις και μάλιστα, το δημόσιο είχε ετήσιο κέρδος 125.000 ευρώ.
Αν σας άρεσε μπορείτε να το μοιραστείτε στα social media κάνοντας «κλικ» σε ένα από τα εικονίδια (κοινή χρήση) της επιλογής σας.