Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021

Θηλασμός: Τι να κάνετε για να σταματήσετε να πονάτε

 

Τρεις συμβουλές που θα εξασφαλίσουν ότι δεν θα πονάτε κατά τη διάρκεια του θηλασμού.

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει ακούσει για τα οφέλη του θηλασμού, ιδίως για το ανοσοποιητικό των μωρών. Από την ημέρα που μάθατε πως είστε έγκυος, όμως, έχετε συλλέξει αρκετές πληροφορίες ώστε να είστε απολύτως προετοιμασμένη να συντάξετε διδακτορική διατριβή.

Παρ’ όλα αυτά, όταν έφτασε η στιγμή να βάλετε σε εφαρμογή τη θεωρία που είχατε αφομοιώσει, δοκιμάζοντας τις καλύτερες θέσεις για θηλασμό και κάνοντας ό,τι μπορούσατε για να είστε σίγουρη ότι το μωρό σας τρέφεται επαρκώς, ήρθατε αντιμέτωπη με ένα πρόβλημα που ενδεχομένως δεν περιμένατε: Αμέσως μετά ή και κατά τη διάρκεια του ταΐσματος του μωρού, πονάτε – και μάλιστα πολύ! Εφαρμόζοντας τις παρακάτω συμβουλές, ενδέχεται ο θηλασμός να γίνει και πάλι μια υπέροχη εμπειρία.

Βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε μαστίτιδα

Πρόκειται για μία λοίμωξη που είναι πολύ συνηθισμένη στις μητέρες που θηλάζουν. Τα πιο συνηθισμένα της συμπτώματα είναι το κοκκίνισμα και η τοπική άνοδος της θερμοκρασίας στην περιοχή του στήθους, η αδιαθεσία ή δυσφορία, το οίδημα, ο πόνος και το αίσθημα καύσου, αλλά και ο πυρετός. Σε περίπτωση που έχετε τέτοιου είδους συμπτώματα, απευθυνθείτε στον γιατρό σας για να σας προτείνει την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.

να απαλό μασάζ στην περιοχή, ακουμπήστε στο στήθος σας μια θερμοφόρα ή ζεστές κομπρέσες και δεν αποκλείεται να αισθανθείτε πολύ καλύτερα.

Μην βιάζεστε να ντυθείτε

Όποτε μπορείτε αφήστε ακάλυπτο το στήθος σας μετά το τάισμα του μωρού. Οι πιθανές πληγές που μπορεί να σχηματιστούν όσο εκείνο τρώει θα κλείσουν καλύτερα αν οι ρόγες σας προλάβουν να στεγνώσουν με φυσικό τρόπο πριν έρθουν και πάλι σε επαφή με το ύφασμα της μπλούζας σας.

Αν σας άρεσε μπορείτε να το μοιραστείτε στα social media κάνοντας «κλικ» σε ένα από τα εικονίδια (κοινή χρήση) της επιλογής σας.