Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Λευκός Θεός| Διαχρονικός κινηματογράφος

Η 13χρονη Λίλι αποχωρίζεται από τον αγαπημένο σκύλο της Χάγκεν, ο οποίος προσπαθεί να επιβιώσει σε μια εχθρική Βουδαπέστη. Απελπισμένη, εκείνη τον αναζητά παντού για να τον σώσει.
-Η μοντέρνα εκδοχή του «Αυλητή του Χάμελιν» συναντά μια αμερικανική κινηματογραφική περιπέτεια: μια νεαρή κοπέλα ποδηλατεί στην έρημη Βουδαπέστη. Ξαφνικά ξεχύνονται πίσω της δεκάδες εξαγριωμένα σκυλιά τα οποία την καταδιώκουν, καθώς εκείνη τα οδηγεί έξω από το κέντρο της πόλης. Είναι η πρώτη σκηνή της ταινίας, η οποία ξεκινά in media res, για να επιστρέψει στην αρχή μιας μάλλον μελοδραματικής ιστορίας.
-Η 13χρονη Λίλι αναγκάζεται να ζήσει για ένα εξάμηνο με τον πατέρα της, στο διαμέρισμα του οποίου ο αγαπημένος της σκύλος Χάγκεν δημιουργεί προβλήματα. Μη έχοντας πού να τον αφήσει, κάνει το ίδιο και με την ορχήστρα στην οποία εκείνη συμμετέχει, με αποτέλεσμα ο πατέρας της να τον παρατήσει κάποια στιγμή στη μέση του δρόμου. Κι ενώ η Λίλι τον ψάχνει απεγνωσμένα, ο Χάγκεν προσπαθεί να επιβιώσει σε μια απειλητική, γεμάτη ανθρώπινους κινδύνους πόλη.

-Ουγγρική ταινία, σκηνοθεσία Κορνέλ Μουντρούτσο με τους: Ζοφία Πσότα,Σάντορ ΖότερΛίλι Χόρβατ.