Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Τρία συνολικά τα κρούσματα του ιού στη χώρα μας - Πρώτο στην Αθήνα

Κοροναϊός στην Ελλάδα: Τρία συνολικά τα κρούσματα του ιού στη χώρα μας - Πρώτο στην Αθήνα

Σε τρία ανέρχονται πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού στη χώρα μας,μετά την επιβεβαίωση από το υπουργείο Υγείας, το μεσημέρι της Πέμπτης, ότι πέραν της 38χρονης γυναίκας από τη Θεσσαλονίκη βρέθηκε θετικό στον ιό και το παιδί της καθώς και μια ακόμη γυναίκα που ζει στην Αθήνα. 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, το τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα είναι γυναίκα που ζει στην περιοχή της Αθήνας. Η γυναίκα αυτή νοσηλεύεται, ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόρδας, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, πέραν του ότι είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία. 
Εντωμεταξύ, το παιδί της 38χρονης, το οποίο φοιτά στο 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, πήγε στο σχολείο τη Δευτέρα και την Τρίτη (την ημέρα εκείνη το σχολείο πήγε εκδρομή), ενώ την Τετάρτη απουσίαζε.
Μετά από σχετική απόφαση, το σχολείο σήμερα παρέμεινε κλειστό ενώ θα ανοίξει σε 14 ημέρες -όταν δηλαδή λήξει η περίοδος καραντίνας. 
Μάλιστα, με εντολή του δημάρχου Θεσσαλονίκης, στο συγκεκριμένο σχολείο γίνεται απολύμανση, καθώς και σε όλα τα δημοτικά κτήρια της πόλης.