Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

Σημάδια ότι θα παχύνεις (πριν το δείξει η ζυγαριά)

Πριν φτάσουν τα τζιν να μη σου κουμπώνουν, υπάρχουν άλλα ανησυχητικά σημάδια ότι είναι χοντρόδρομος ο δρόμος που ‘χεις πάρει.
Τα γεύματά σου έχουν περισσότερες θερμίδες απ’ όσες χρειάζεσαι. Πώς θα το ξέρεις αυτό; Κατ’ αρχάς, νιώθεις την ανάγκη να ξαπλώσεις αμέσως μόλις φας. Και άλλα τέτοια σημάδια, εδώ.
Τρως πολύ συχνά έξω. Πόσο συχνά είναι το πολύ συχνά; Τρεις φορές την εβδομάδα, ή περισσότερες. Εκτός και αν είσαι πολύ εγκρατής τύπος, οι πιθανότητες να φας τη σαλατούλα σου και τέλος και τις τρεις φορές που θα βρεθείς με την παρέα σε κουτούκι/ ταβερνάκι/ εστιατόριο/ μεζεδοπωλείο είναι, όπως καταλαβαίνεις, ελάχιστες.
Άλλαξες πρόσφατα τρόπο ζωής, και ο νέος περιλαμβάνει περισσότερες ώρες στο σπίτι. Συνήθεις «ύποπτοι» για απόκτηση φρέσκων κιλών είναι η νέα σχέση, το να μείνεις άνεργος, και το να κάνεις για πρώτη φορά παιδί. Γενικώς, ο κανόνας λέει πως όσο περισσότερες ώρες περνάς μέσα στο σπίτι, τόσο πιθανότερο είναι να πάρεις κιλά.
Έκοψες πρόσφατα το κάπνισμα. Μην αποθαρρυνθείς από τα νεοαποκτηθέντα σου κιλά και ξαναγυρίσεις, έκανες πολύ καλά. Η κοιλίτσα σου είναι προσωρινή, η υγεία σου θα είναι καλύτερη για πάντα.
Περνάς περίοδο έντονου στρες, πράγμα που σου δημιουργεί μια ακαθόριστη ανάγκη για junk food, το οποίο προφανώς σε φορτώνει με περιττές θερμίδες.
Έχεις συνδέσει το φαγητό με κάθε τύπου εορτασμό και κοινωνική περίσταση. Δεν διανοείσαι, ας πούμε, να συναντήσεις τους φίλους σου σε μέρος που δεν υπάρχει φαγητό –έστω, ένα γλυκάκι.
Κάνεις όλα σου τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ. Πράγμα που σημαίνει πως καταλήγεις με πολύ λιγότερα φρούτα και λαχανικά και πολύ περισσότερα μπισκοτάκια/ κρακεράκια/ ζαμπονάκια απ’ όσα θα έπρεπε. Κάνε την καρδιά σου πέτρα και θυσίασε μία ώρα από την εβδομάδα σου για να ψωνίζεις λαχανικά από το μανάβικο και κρέατα από τον χασάπη (θα είναι έτσι κι αλλιώς καλύτερα) και άσε το σούπερ μάρκετ μόνο για τα υπόλοιπα.
ΠΗΓΗ: in2life.gr