Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

«Μυστικά» για να μην αρρωστήσετε ποτέ!

Έχετε αναρωτηθεί γιατί αρρωσταίνετε συνήθως αυτή την περίοδο του χρόνου; Σίγουρα ο άστατος καιρός παίζει σημαντικό ρόλο, αλλά δεν είναι μόνο αυτό.
Αν έχετε ευάλωτο οργανισμό και η παραμικρή επαφή με μικρόβια μπορεί να σας ρίξει στο κρεβάτι, κάντε άμεσα εμβόλιο για τη γρίπη. Εν συνεχεία, μπορείτε να ακολουθήσετε κάποια «μυστικά» που μοιράζεται το περιοδικό Health που θα σας κρατήσουν μακριά από αρρώστιες…
Καθαρός αέρας
Η κοινή λογική λέει ότι οι κλειστοί και ζεστοί χώροι προστατεύουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Το πρόβλημα όμως είναι ότι σε ένα περιορισμένο χώρο έχει στενή και συνεχή επαφή με τους άλλους ανθρώπους και τα μικρόβια που κουβαλάνε. Ο καθαρός αέρας όχι μόνο θα απομακρύνει τα μικρόβια αλλά μια βόλτα στην εξοχή μπορεί πράγματι να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας. Η φυσική άσκηση μάλιστα οδηγεί σε αύξηση των ουδετερόφιλων και των μονοκυττάρων που ενδυναμώνουν την άμυνα του οργανισμού.
Ξεκούραση
Υπάρχουν εκατομμύρια λόγοι για τους οποίους λίγες ώρες χαλάρωσης είναι απαραίτητες για την καλή υγεία του ανθρώπου. Όπως αναφέρουν ειδικοί, το στρες και το άγχος σας καθιστούν περισσότερο ευάλωτος και επιρρεπείς σε πιθανό κρυολόγημα. Επίσης, όσο περισσότερο αγχωμένοι είστε τόσο λιγότερο προσέχετε τον εαυτό σας (ύπνος, σωστή διατροφή και άθληση) με αποτέλεσμα να επιβαρύνετε το ανοσοποιητικό σας.
Πλύσιμο χεριών
Ο ιός της γρίπης και τα μικρόβια είναι πολύ πιο εύκολο να εξαπλωθούν μέσω της αφής. Κρατήστε τα χέρια σας μακριά από τα μάτια, τη μύτη και το στόμα όσο μπορείτε και φροντίστε να τα πλένετε με σαπούνι σε τακτά χρονικά διαστήματα. Επειδή τα μικρόβια μπορούν να αναπτυχθούν στα κανονικά σαπούνια προτιμήστε την υγρή μορφή τους και φροντίστε να τα στεγνώνετε καλά, καθώς τα βακτήρια είναι περισσότερο πιθανό να εξαπλωθούν σε βρεγμένα χέρια παρά σε στεγνά.
Ύπνος
Ένα ξαγρύπνημα δεν αποτελεί σοβαρό λόγο ανησυχίας. Αλλά μια συνεχής έλλειψη ύπνου εμποδίζει την σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού. Αν και οι ειδικοί δηλώνουν πως οι απαιτήσεις του ύπνου ποικίλουν από άνθρωπο σε άνθρωπο, μελέτη που διεξήχθη το διαπίστωσε πως όσοι κοιμούνται λιγότερο από 7 ώρες έχουν τριπλάσιες πιθανότητες να κρυολογήσουν. 
ΠΗΓΗ: http://stogiatro.gr/