Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

Γνωρίζετε ότι…..

-Τα φάρμακα που παίρνουν οι άνθρωποι, ευθύνονται για την καταστροφή του νερού της γης. Σε αυτό πιστεύεται ότι οφείλετε, ο μαζικός θάνατος ζώων, κυρίως ψαριών!
-Η απόσυρση γίνεται για να μειωθεί η ρύπανση από τα παλιά αυτοκίνητα. Για να καταστραφεί όμως ένα παλιό αυτοκίνητο και να φτιαχτεί ένα καινούργιο, εκπέπονται περισσότεροι ρύποι (διοξείδιο του άνθρακα – αυτό δημιουργεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου), από ότι αν κυκλοφορούσε το παλιό αυτοκίνητο. ’ρα η απόσυρση γίνεται, για την αύξηση των εσόδων των αυτοκινητοβιομηχανιών!
-Στο πανεπιστήμιο της Νέας Ορλεάνης, στις ΗΠΑ, έχουν καταψύξει 170 μικροσκοπικά έμβρυα τίγρης, με σκοπό να τα εμφυτέψουν σε λιονταρίνες οι οποίες θα πρέπει να γεννήσουν τιγράκια. Αν το πείραμα πετύχει τότε θα κάνουν το ίδιο και για άλλα είδη που κινδυνεύουν με εξαφάνιση. Από αυτά τα είδη αν δεν γίνει κάτι δραστικό σύντομα, το 20% θα εξαφανιστεί τελείως ως το 2025!
-Εξαιτίας ενέσεων που συχνά δεν είναι αναγκαίες, μολύνονται κάθε χρόνο, από τον ιό της ηπατίτιδας, περίπου 20 εκατ. άνθρωποι!
-Μόλις κάποιος καταναλώσει καυτερό φαγητό με κάρυ, η καρδιά του, το λεπτό, χτυπά 7 φορές περισσότερο!
-Στην 11η παρα-ολυμπιάδα του Σίδνεϋ, συμμετείχαν 4000 αθλητές από 120 χώρες!
-Τα ζεύγη των χημικών βάσεων που αποτελούν το γονιδίωμα του βακτηριδίου της χολέρας, είναι 4.033.460!
-Στις ακτές του κόλπου της Φλόριντα, το φθινόπωρο του 2000, ξεβράστηκαν 300 νεκροί καρχαρίες. Τα αίτια (πυρηνικά) είναι άγνωστα!
-Η παλιότερη τοιχογραφία βρέθηκε στην Ιταλία και είναι ηλικίας 35.000 ετών. Αναπαριστά δύο ζώα και έναν άνθρωπο που φορά μάσκα!