Κυριακή 1 Μαΐου 2016

Οι 10 εκφράσεις που πρέπει να τους λέτε συχνά

Υπάρχουν κάποιες μικρές φράσεις ή λέξεις, οι οποίες είναι στην πραγματικότητα μαγικές. Καθώς, ανάλογα την περίσταση μπορούν να ενισχύσουν την αυτοπεποίθηση και τον αυτοσεβασμό των παιδιών, καθώς και το πολύτιμο συναίσθημα σύνδεσης και μοιράσματος μέσα στην οικογένεια.
Οι φράσεις-κλειδιά

Σ’ ευχαριστώ: Μοιάζει αυτονόητο, αλλά πόσο συχνά λέτε ευχαριστώ στα παιδιά σας, αναγνωρίζοντας την προσπάθειά τους να βοηθήσουν;Μ’ αυτές τις απλές λεξούλες τα παιδιά, θα νιώσουν αυτοπεποίθηση και θα έχουν ένα κίνητρο την επόμενη φορά να επαναλάβουν την αποδεκτή συμπεριφορά.
Πες και άλλα: Η φράση αυτή είναι η λέξη κλειδί για άμεση σύνδεση, χωρίς κριτική και υποδείξεις. Ανήκει στη κατηγορία των φράσεων που βοηθούν το άνοιγμα στην επικοινωνία.
Μπορείς: Τα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία θα πρέπει να ακούν την λέξη αυτή, η οποία βοηθά να καλλιεργήσουν την εμπιστοσύνη  για τον εαυτό τους. Η παρότρυνση του γονιού δίνει θάρρος στο παιδί να δοκιμάσει κάτι καινούργιο και να επιμείνει απέναντι στη δυσκολία.
Πώς μπορώ να βοηθήσω: Η προθυμία να βοηθήσετε θέλει προσοχή, καθώς δεν θα πρέπει να κάνετε εσείς αυτά που θα έπρεπε να κάνουν τα παιδιά σας.
Ας βάλουμε όλοι ένα χεράκι για να:  Υπάρχει πιο όμορφος τρόπος για να μάθουν τα παιδιά την αξία της συνεργασίας και της συλλογικότητας, ώστε να γίνονται όλα πιο αποτελεσματικά, πιο εύκολα και πιο γρήγορα;
Τι θα ΄λεγες για μια αγκαλιά;: Ο πιο γλυκός , άμεσος, υπέροχος τρόπος για να δείξουμε τρυφερότητα, υποστήριξη και την αγάπη.
Παρακαλώ: Διαχρονική και κλασική λέξη όταν ζητάμε οτιδήποτε από το παιδί.
Μπράβο, τα κατάφερες: Η λεκτική επιβράβευση από έναν περήφανο γονιό δίνει φτερά στο παιδί για να επιστρατεύσει τις δυνάμεις του και να ανοιχτεί σε νέα επιτεύγματα. Μην το  λέτε με ευκολία για καθετί, χάνει την αξία του.
Είναι ώρα για ύπνο, μελέτη, ξεκούραση, να κλείσει η τηλεόραση: Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ένα σταθερό πλαίσιο μέσα στο οποίο τα παιδιά λειτουργούν. Μ” αυτό το τρόπο τα παιδιά μαθαίνουν να έχουν ένα πρόγραμμα και τα όρια τους.
Σ΄ αγαπώ: Δεν αρκεί να το νιώθουμε, χρειάζεται να το λέμε και να το ξαναλέμε!
Πηγή: govastileto.gr