Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Πέντε τροφές που ενισχύουν τον μεταβολισμό!

Ο μεταβολισμός σας «ρυθμίζεται» σε ένα βαθμό από γενετικούς παράγοντες, αλλά μπορεί να επιθυμείτε να τον ενισχύσετε με φυσικό τρόπο, μέσω της άσκησης και της σωστής διατροφής.
Επιλέξτε τις ακόλουθες 5 τροφές για να αυξήσετε τη δύναμη του οργανισμού σας να καίει λίπος:
Μούρα
Τα βατόμουρα και οι φράουλες είναι πλούσια σε φυτικές ίνες με μόλις 50 θερμίδες ανά φλιτζάνι. Επίσης είναι από τις πιο πλούσιες σε αντιοξειδωτικά τροφές που μπορείτε να καταναλώσετε.
Έρευνα έχει παρατηρήσει ότι ορισμένα φλεβονοειδή που περιέχουν τα μούρα αυξάνουν την παραγωγή αδιπονεκτίνης, της ορμόνης που συμβάλλει στην καύση του λίπους.
Ασπράδι αυγού
Το ασπράδι των αυγών είναι πλούσιο σε αμινοξέα, που βοηθούν το μεταβολισμό. Παράλληλα είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και αυξάνει το αίσθημα κορεσμού.
Γάλα
Έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από το Ινστιτούτο Διατροφολογίας του πανεπιστημίου του Τεννεσσί, υποδεικνύουν ότι η κατανάλωση ασβεστίου μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσει τον οργανισμό να μεταβολίσει το λίπος πιο αποτελεσματικά.
Φακές
Περίπου το 20% των γυναικών έχουν έλλειψη σιδήρου, που είναι κακό νέο για την περίμετρο της μέσης σας. Ο οργανισμός σας δεν μπορεί να δράσει τόσο αποτελεσματικά για να κάψει θερμίδες αν έχει έλλειψη αυτού που χρειάζεται για να δράση σωστά. Ένα φλιτζάνι φακές δίνει το 35% των καθημερινών αναγκών σε σίδηρο.
Πράσινο τσάι
Ο καφές είναι γνωστό ότι ενισχύει τον μεταβολισμό σας. Όχι τόσο όμως όσο το πράσινο τσάι. Οι κατεχίνες δίνουν ώθηση στον μεταβολισμό ώστε να αυξήσει την καύση του λίπους.