Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

Βασίλη Γιαννάκη… (Σὺν ἔννοια ἔχετε τῆς ἀσφαλείας τῶν ἀνθρώπων;)

-Στο Δημοτικό σχολείο Άνω Καλλινίκης Φλώρινας, που βρίσκεται πάνω στην στροφή της Ε.Ο 3 (Φλώρινας - Νίκης), είναι μαθηματικά βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα δημιουργηθεί ατύχημα.

-Οι γονείς, κηδεμόνες με τα ΙΧ, αλλά και τα υπηρεσιακά λεωφορεία όπως το βαν του δήμου και το λεωφορείο του ΚΤΕΛ, σταματούν πάνω στην στροφή να επιβιβάσουν ή αποβιβάσουν τους μικρούς μαθητές.

-Οι διερχόμενοι οδηγοί από Φλώρινα, βλέπουν την τελευταία στιγμή τα άνω παρκαρισμένα οχήματα, έτσι, αναγκάζονται να περάσουν στο αντίθετο ρεύμα μη έχοντας την κατάλληλη ορατότητα! παραβιάζοντας «υποχρεωτικά» την διπλή γραμμή που έχει έννοια φυσικού τοίχους.

-Επειδή οι παιδικοί σταθμοί και τα σχολεία λειτουργικά ανήκουν στον Δήμο Φλώρινας.

-Επειδή οι παιδικοί σταθμοί και τα σχολεία είναι στην εποπτεία του Δήμου Φλώρινας.

-Επειδή ο π. πρόεδρος του π. ΝΠΔΔ Δήμου Φλώρινας, δεν έκανε τίποτα για την ασφάλεια των μαθητών ως προς την αποβίβαση και επιβίβαση.

-Επειδή η Σχολική Σύμβουλος δεν έδειξε και δεν δείχνει το ενδιαφέρον που θα έπρεπε για την ασφάλεια τους.

-Επειδή οι διδάσκαλοι δεν δημοσιοποίησαν το πρόβλημα στα Μ.Μ.Ε να γίνει ευρέως γνωστό με σκοπό την επίλυση του.

-Επειδή ο Δήμος προσλαμβάνει σχολικούς τροχονόμους για τους παιδικούς σταθμούς και σχολεία…

…το ερώτημα του αρθρογράφου προς τον πρώτο πολίτη της πόλης μετά τα παραπάνω είναι: Λόγω της επικινδυνότητας του σημείου θα τοποθετήσετε άμεσα σχολικούς τροχονόμους για την ασφαλή φυσική παρουσία των μαθητών αλλά και γονέων ή θα παραμείνει το ίδιο καθεστώς και αν ναι …σε περίπτωση ατυχήματος ποιος θα έχει την ευθύνη;.-

Σπύρος Α. Ηλιάδης

Δημοσιογράφος

Εκδότης ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

τ. Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος

TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ