Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Δήμου Αμυνταίου με τίτλο «Η σημασία της πρόληψης στον καρκίνο του μαστού»"| ΦΩΤΟ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της 25ης Οκτωβρίου 2024, η ενημερωτική εκδήλωση του Δήμου Αμυνταίου "Η σημασία της πρόληψης στον καρκίνο του μαστού", στο προαύλιο του Παλαιού Α' Δημοτικού Σχολείου Αμυνταίου.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του Μαστού, σύλλογοι, σχολεία και φορείς ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα του Δήμου και ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κόσμου, για την αξία της πρόληψης που κυριολεκτικά σώζει ζωές.

Στην εκδήλωση που χαιρέτησε ο Δήμαρχος Αμυνταίου Ιωάννης Λιάσης, συμμετείχαν ως ομιλητές ο Λάζαρος Λαβασίδης -Μαιευτήρας Γυναικολόγος, η Δέσποινα Καραγκούνη -Μαία του Κέντρου Υγείας Αμυνταίου και η Γεωργία Γρομπανοπούλου - Αντιπρόεδρος Συλλόγου Καρκινοπαθών Αμυνταίου και Περιχώρων.

Συμμετείχαν ακόμα το Καλλιτεχνικό Εργαστήριο "Χίμαιρα" του Βασίλη Ελευθεριάδη, που διέθεσε μικρά έργα τέχνης τα οποία κόσμησαν το χώρο της εκδήλωσης, η Στέγη Ποντίων Αμυνταίου και Περιχώρων που χάρισε λουλούδια στις γυναίκες που παρευρέθηκαν, η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών που παρουσίασε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα μαρτυρία και τα σχολεία: 2ο Νηπιαγωγείο Αμυνταίου, 4ο Νηπιαγωγείο Αμυνταίου, Νηπιαγωγείο Ξινού Νερού, 1ο Δημοτικό Σχολείο Αμυνταίου, Δημοτικό Σχολείο Φιλώτα, Γυμνάσιο Αμυνταίου, Γενικό Λύκειο Αμυνταίου και ΕΠΑΛ Αμυνταίου, με τους μαθητές τους να συμβάλλουν με ζωγραφιές, κορδέλες και κολλάζ στην υπενθύμιση και προώθηση του σημαντικού αυτού μηνύματος.

Την εκδήλωση έντυσε μουσικά το παράρτημα Αμυνταίου του Ωδείου Φλώρινας, αφήνοντας για ακόμα μια φορά τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ο καρκίνος του μαστού θεραπεύεται. Με σωστή ενημέρωση και πρόληψη, η ώρα που θα πάψει να κλέβει τις ζωές και τα όνειρα εκείνων που αγαπάμε είναι πιο κοντά από ποτέ!

Γραφείο Τύπου Δημάρχου Αμυνταίου