Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

“Παραιτούμαι!” φωνάζουν οι στρατιωτικοί και καταγγέλλουν το ΓΕΣ


“Παραιτούμαι!” φωνάζουν οι στρατιωτικοί και καταγγέλλουν το ΓΕΣ ότι δεν λαμβάνει υπόψη στις μεταθέσεις τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν

Νέα καταγγελία για την “μέριμνα” του Στρατού έρχεται στο φως, λίγες ώρες μετά την δημοσίευση της ιστορίας του στρατιωτικού που παραιτήθηκε λόγω αδιαφορίας της υπηρεσίας για τα οικογενειακά του προβλήματα.

Ένας στρατιωτικός, στέλεχος του Ελληνικού Στρατού τα τελευταία 18 χρόνια, επικοινώνησε με το Armyvoice.gr για να μοιραστεί την δική του ιστορία. Ο ίδιος, πατέρας ενός μικρού παιδιού, καταγγέλλει ότι το ΓΕΣ τον μετέθεσε στο Καστελόριζο, αγνοώντας πλήρως τις ανάγκες της οικογένειάς του.

“Σε 18 χρόνια έχω 6 μεταθέσεις, όλες δυσμενείς”

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο στρατιωτικός έχει υπηρετήσει σε Φέρες, Πέπλο, Λήμνο, Σαμοθράκη και Δράμα, πριν καταλήξει στο Καστελόριζο. “Πάντα απορούσα γιατί έχω τόσες πολλές μεταθέσεις σε σχέση με άλλους συναδέλφους“, αναφέρει χαρακτηριστικά.

“Η εγκυμοσύνη και η μετάθεση στο Καστελόριζο”

Το 2020, ο στρατιωτικός μετατέθηκε στη Δράμα. Το 2022, ενώ βρισκόταν ακόμα εκεί, η σύζυγός του έμεινε έγκυος. Η “μέριμνα” του ΓΕΣ για την οικογένεια; Μετάθεση στο Καστελόριζο, ένα νησί με ελλείψεις σε γιατρούς, νοσοκομεία και σπίτια.

“Ή να φύγω και να μη βλέπω το παιδί μου 2 χρόνια, ή να τους πάρω μαζί μου”

Ο στρατιωτικός έκανε προσφυγή, αλλά η απάντηση που έλαβε ήταν ότι δεν υπάρχει κανένας άλλος να σταλεί στο Καστελόριζο. “Οπότε εγώ έπρεπε ή να φύγω και να μη βλέπω την κόρη μου 2 χρόνων, ή να τους πάρω μαζί μου με ό,τι αυτό συνεπάγεται”, καταγγέλλει.

“Παραιτούμαι!” φωνάζουν οι στρατιωτικοί και καταγγέλλουν το ΓΕΣ

Τελικά, ο στρατιωτικός αποφάσισε να υποβάλει την παραίτησή του και τώρα περιμένει την απόλυσή του. “Να επισημάνω πως στις τελευταίες φρουρές προτίμησης είχα δηλώσει την Λήμνο, υπό τον φόβο της μετάθεσης σε μια ερημιά”, προσθέτει.

Πού είναι η μέριμνα του ΓΕΣ για τα στελέχη και τις οικογένειές τους;

Η ιστορία αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από καταγγελίες που αμφισβητούν την πραγματική μέριμνα του Στρατού για τα στελέχη του.

Πόσο “ανθρωποκεντρική” μπορεί να είναι μια υπηρεσία που αγνοεί τις οικογενειακές ανάγκες των στρατιωτικών και τους μεταθέτει σε απομακρυσμένες περιοχές, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν;

Μέχρι πότε το ΓΕΣ θα συνεχίσει να κλείνει τα μάτια στις ανάγκες των στελεχών του;

armyvoice.gr