Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024

Σταύρος Παπασωτηρίου: «Εγκρίθηκαν οι χρηματοδοτήσεις των Δήμων Φλώρινας και Πρεσπών για αποκατάσταση ζημιών από φυσικές καταστροφές»

Σήμερα υπεγράφη από τον αρμόδιο για τους ΟΤΑ υπουργό Θ. Λιβάνιο μετά από θετική εισήγηση του αρμόδιου για την Κρατική Αρωγή υφυπουργού Χρ. Τριαντόπουλου η απόφασηδιάθεσης1,5 εκατ.ευρώστουςΔήμουςΦλώρινας και Πρεσπών για την αποκατάστασηζημίων από φυσικέςκαταστροφές.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος Φλώρινας χρηματοδοτείται με 1 εκατ. ευρώ για την επισκευήτοπικούοδικούδικτύου και σχολικών μονάδων ενώ ο Δήμος Πρεσπώνγια την αποκατάστασηδικτύων και τοπικώνυποδομών θα λάβει 500.000ευρώ από το ΕθνικόΠρόγραμμα Ανάπτυξης.

Η πρόσθετη αυτή οικονομική ενίσχυση των δυο Δήμων προέκυψε μετά απόσυστηματική συνεργασία του βουλευτή Φλώρινας της ΝΔΣταύρου Παπασωτηρίου και των δημάρχωνΒ. Γιαννάκη και Γ. Στεργίου με τους συναρμοδίουςυπουργούς, οι οποίοιανταποκρίθηκαν στις ανάγκες των τοπικώνκοινωνιών.

Ο βουλευτής της ΝΔ Σταύρος Παπασωτηρίουυπογράμμισετην σταθερήστήριξη των ΟΤΑ της Φλώριναςεκ μέρους της κυβέρνησηςΜητσοτάκη που έρχεται σε συνέχειαόμοιαςαπόφασηςχρηματοδότησης του ΔήμουΑμυνταίου, η οποίαεκδόθηκε τον Αύγουστο και αφορούσε την αποκατάστασηζημιών στην αγροτική οδοποιία της Δημοτικής Ενότητας Αετού καθώς και σε υποδομές της Τοπικής Κοινότητας Φιλώτα που είχανπροκληθείαπό φυσικές καταστροφές.