Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

7 ΣΕΠΤΕΜΒΡIOY2024| ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ Δ.Ε.Θ. Ώρα 18:00 μ.μ. Άγαλμα Βενιζέλου, Θεσσαλονίκη

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

 Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., υλοποιώντας σχετική απόφαση του Γενικού Συμβουλίου, αποφάσισε, με αφορμή τα εγκαίνια της 88ης ΔΕΘ, την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου μαζί με τους εργαζόμενους του Ιδιωτικού Τομέα το Σάββατο, 7 του Σεπτέμβρη του 2024, ώρα 18:00, στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη για την ανάδειξη των αιτημάτων μαςκαι την υπεράσπιση των κατακτήσεών μαςμε κυρίαρχο αίτημα¨

«Να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας ΣΤΟΠ στην ακρίβεια».

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΔΕΘ γίνεται κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες για τους εργαζόμενους, αφού το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας συνεχίζεται, οι μισθοί τους παραμένουν καθηλωμένοι και ταυτόχρονα εξανεμίζονται από το πρώτο δεκαπενθήμερο, γεγονός που τους οδηγεί στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Παράλληλα, η ακρίβεια στη στέγη έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις με τους εργαζόμενους να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στα πανάκριβα ενοίκια. Οι εργαζόμενοι, ειδικότερα σε νησιωτικές και τουριστικές περιοχές, αδυνατούν να βρουν σπίτι, κυρίως, λόγω επέκτασης της βραχυχρόνιας μίσθωσης. Η Κυβέρνηση δεν παίρνει κανένα μέτρο κατά της ακρίβειας και της απομείωσης των μισθών των εργαζομένων και συγχρόνως συνεχίζει την αντεργατική και νεοφιλελεύθερη πολιτική της με την καθιέρωση της 6ήμερης εργασίας, της ιδιωτικοποίησης κρίσιμων δομών του κοινωνικού κράτους και της διάλυσης του εθνικού συστήματος υγείας.

Η φετινή μας συγκέντρωση στη ΔΕΘ έχει ως κεντρικό της αίτημα τις αυξήσεις στους μισθούς μας, για να ζούμε με αξιοπρέπεια. 4 Ο κόμπος έφτασε πλέον στο χτένι. Δεν θα δεχτούμε να συνεχίσουμε να πληρώνουμε εμείς τις τεράστιες αυξήσεις στο ρεύμα, στη στέγη, στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο, στο ψωμί και σε όλα τα είδη λαϊκής ανάγκης. Η συγκέντρωση στη ΔΕΘ, που γίνεται μαζί με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, έχει ως στόχο να θέσει τέρμα σε αυτή την πολιτική.

Είναι η ώρα να πούμε όλοι μαζί ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: 

Αυξήσεις στους μισθούς μας 10%, άμεσα, για να καλυφθούν οι απώλειες από τον φετινό πληθωρισμό

Συλλογικές συμβάσεις εργασίας και στο Δημόσιο

Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας

Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 17

Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ

Επαναφορά 13ου– 14ου μισθού

Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Καμία περικοπή του.

Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και στα σχολεία. Μείωση του αριθμού των μαθητών στο 1:15.

Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21) και του Ν. 5053/23 (Γεωργιάδη) για τα εργασιακά, καθώς και κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση – Επαναφορά του Ν. 1264/82.

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης κ.ά.

Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων οργανισμών και φορέων.

Η Ε.Γ. του Ν.Τ. Φλώρινας αποφάσισε την συμμετοχή στο συλλαλητήριο,καλώντας τα μέλη του Νομαρχιακού τμήματος Φλώρινας και των πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων να δώσουν το δυναμικό παρόν.

ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στο συλλαλητήριο

το ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024

Ώρα 18:00 μ.μ. Άγαλμα Βενιζέλου, Θεσσαλονίκη

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 10.00 π.μ. ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΤΕΛ ΦΛΩΡΙΝΑΣ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (έως Παρασκευή  6-9-2024) ΣΤΑ ΤΗΛ. :

6983381800 ΡΩΜΑΝΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ( σύλλογος εκπ/κων Φλώρινας)

6936893143 ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ( σύλλογος εκπ/κων Φλώρινας)

6972002290ΜΠΑΚΡΑΤΣΗΣ ΕΡΑΣΜΟΣ (σύλλογος υπαλλήλων Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας)

6985776600 ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΑΝΗΣ (σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων )

6972609969ΒΑΣΙΛΙΚΗ  ΜΟΥΖΑ (ΕΛΜΕ Φλώρινας)

6948884810 ΠΕΡΙΒΟΛΑΡΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ (Σ.Υ.Ν.Α.Φ.)

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Ν.Τ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ