Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

Έκλεισε με επιτυχία το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Φλώρινας

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Φλώρινας. Το Φεστιβάλ διοργάνωσαν οι ΣΑΡΙΣΕΣ Φλώρινας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, τον Δήμο Φλώρινας, τον Δήμο Πρεσπών και τον Όμιλο Νέων Φλώρινας  με την αιγίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.

Το Φεστιβάλ της Φλώρινας  προσέλκυσε πολλούς φίλους του αθλήματος από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες. Διήρκησε 3 ημέρες (28-30/6/2024) και περιελάμβανε αγώνες του απλού σε ηλικιακές κατηγορίες και στο Όπεν Αντρών-Γυναικών. Στο όπεν δόθηκαν χρηματικά έπαθλα στους νικητές.

Οι αγώνες διεξήχθησαν στο Κλειστό Γυμναστήριο του ΔΑΚ Φλώρινας. Πήραν συνολικά μέρος 100 αθλητές/τριες από 8 χώρες: Ελλάδα, Σερβία, Βουλγαρία, Β. Μακεδονία, Αλβανία, Μάλτα, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Κόσοβο. Από την Ελλάδα είχαμε συμμετοχές από Αθήνα, Έδεσσα, Φλώρινα, Καστοριά, Καβάλα, Κοζάνη, Νάουσα, Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα, Αμύνταιο, Καρδίτσα, Πάτρα, Κορινθία.

Το τριήμερο έγιναν συναρπαστικοί αγώνες προσφέροντας πλούσιο θέαμα στους θεατές. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι:  κ. ΑθανάσιοςΤάσκας, Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, ο κ. Βασίλειος Γιαννάκης, Δήμαρχος Φλώρινας, η κ. Σοφία Φουδούλη, Αντιδήμαρχος του Δήμου Φλώρινας και τα μέλη της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Χρήστος Τασιός, Τάκης Τζόβολος και Ξένια Στάθη.

Τους αγώνες παρακολούθησε πλήθος κόσμου, δείχνοντας πως η Φλώρινα έχει αγκαλιάσει την επιτραπέζια αντισφαίριση και υποστηρίζει με την παρουσία του κάθε δράση των Σαρισών. Αυτό το απέδειξε και έμπρακτα μέσα από τη συμμετοχή του και στη λαχεοφόρο αγορά της ομάδας μας και μέσα από μικρές και μεγάλες χορηγίες που βοήθησαν στην ποιοτική αναβάθμιση του θεσμού.

Εξαιρετικά τα πήγαν οι αθλητές και οι αθλήτριες των Σαρισών.Ο συνολικός απολογισμός είναι 12 μετάλλια και πολύ καλές θέσεις κατάταξης.

Αυτές που είχαν την καλύτερη επίδοση και ξεχώρισαν ήταν οι αδερφές Χρυσοστομίδου. Αγωνιζόμενες στην κατηγορία Κ15 και στο Όπεν Γυναικών ανέβηκαν στο βάθρο και τις δύο φορές. Η Νεστορία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην Κ15 και το χάλκινο στο Όπεν. Η Ειρήνη κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στην Κ15 και το χάλκινο στο Όπεν.

Το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία τους κατέκτησαν ο Χρυσοβαλάντης Σαμπαλής (Κ15), ο Μάριος Σερίδης (Κ13),ο Λίβιου Πρεντοάικα (50-59) και ο Νίκος Δούης (60+). Το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία τους κατέκτησαν ο Σάββας Κοϊμτσίδης (Κ13), Γεωργία Σπανού (Κ15), Θωμάς Σουμπάσης (50-59) και Αλέξανδρος Σκλιας (60+). 

Από τις Σάρισες Φλώρινας πήραν μέρος ακόμα οι: ΠαρασκευήΣπανού, Παναγιώτα Τσέκαρη, ΑικατερίνηΝικολάου, ΦανήΜητροπούλου, ΟλυμπίαΟικονομίδου, Ελένη Μίγκου, Ραφαηλία Εμμανουηλίδου, Μαρία Ψάλτη, Μαρία Κουγιουμτζόγλου, Μαρία Δαίκου, Ζήσης Πανάς, Γιώργος Τόρκος, ΠαντελήςΜιχαηλίδης, ΙάσωνΗλιάδης, Σωτήρης Μούσιας, Κων/νος Σωτηρίου, ΒαγγέληςΧρυσοστομίδης, ΒασίληςΧρυσοστομίδης.

Μεγάλη συμβολή στην επιτυχημένη διεξαγωγή του Φεστιβάλ είχε η γραμματειακή υποστήριξη από την κ. Τσίπου Μαρία και την κ. Ιωάννα Ζτάλιου. Επίσης, σημαντική συμβολή είχε η παρουσία των διαιτητών: Δημήτρης Σερίδης, Νίκος Μιχαηλίδης, Λάζαρος Λούγκας, Αλέξανδρος Κυρατσούς, Νικόλαος Πογιατζής, Χατζημιχάλη Στέλλα, Σωτήρης Λυγούρας, Ορέστης Αραβιάδης.

Η Φλώρινα με τη διοργάνωση αυτή απέδειξε, ότι μπορεί να προσελκύσει τους φίλους της επιτραπέζιας αντισφαίρισης από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι φιλοξενούμενοι αθλητές έμειναν ενθουσιασμένοι από τους αγώνες, αλλά και από την Φλώρινα που την γνώρισαν από κοντά με τις περιηγήσεις τους  στον ελεύθερό τους χρόνο.

Οι ΣΑΡΙΣΕΣ με τις υποδομές και την εμπειρία που έχουν αποκτήσει είναι σε θέση να φιλοξενούν μεγάλους αγώνες και το απέδειξαν για μία ακόμα φορά. Είμαστε σίγουροι ότι το επόμενο φεστιβάλ θα είναι ακόμα καλύτερο και ότι θα έχουμε στη Φλώρινα περισσότερους και ακόμα καλύτερους αθλητές.