Κυριακή 30 Ιουνίου 2024

Ο «ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ» ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ, ΟΙ «ΠΑΙΔΟΣΩΣΤΕΣ» ΤΩΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΩΝ ΚΑΙ Η SELFIES ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ «ΕΞΟΥΣΙΩΝ»…

Η επιστολή συντάχτηκε μετά από έντονο προβληματισμό και έπειτα από την επαναλαμβανομένη παρατήρηση όμοιων ανησυχητικών φαινομένων το τελευταίο διάστημα.  

Συγκεκριμένα εδώ και ένα μηνά περίπου και ιδιαίτερα αφότου έχουν ξεκινήσει πολιτιστικές εκδηλώσεις – ‘’πανηγύρια’’ ( τώρα τι πολιτιστικό προϊόν παρέχουν ,τι πολιτικούς σκοπούς εξυπηρετούν   με η χωρίς την έγκριση- άδεια του Δήμου ή και ακόμα με συνδιοργανώση είναι άλλη ιστορία) έχω γίνει μάρτυρας οπού  ανήλικοι  οδηγούν επικίνδυνα  δίκυκλα αργά την νύχτα (με η χωρίς φώτα, με η χωρίς δίπλωμα ,άδεια ,κράνος,  εξάτμιση ,ασφάλεια κλπ) ακόμα και με  αμάξια αφότου τους έχει προσφερθεί άφθονο αλκοόλ  χωρίς να ελεχθεί η ηλικία τους.  

Σε ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος εκ του νομού και την ποινική δίωξη για την χορήγηση αλκοόλ σε ανήλικους έχουν ο ιδιοκτήτης, ο υπεύθυνος, ο μπάρμαν, σερβιτόρος !!!

Τα παιδιά παίζουν κορόνα γράμμα στο να εμπλακούν σε τροχαίο με δυσάρεστες συνέπειες  

Ποιοι είναι υπεύθυνοι αν συμβεί  κάτι εξαιτίας της μέθης;

Ο διοργανωτής (σύλλογος , ομάδα , κοινότητα);

Ο συνδιoργανωτής  (Δήμος);

Οι άνθρωποι που σέρβιραν αλκοόλ σε ανήλικους;

Οι γονείς τους για ελλιπείς επιβλέψει , ενδιαφέρον;

Όλοι οι παραπάνω;

Πολίτες- Γονείς διαμαρτύρονται έντονα για την ανοχή των αρχών της πόλης ή και για την συνέργεια απέναντι στα στα αλλότρια φαινόμενα  που συνεχίζουν τον... «όμορφο αγώνα» τους , του προσηλυτισμού  και εκφαυλισμού της  νεολαίας .

 Πολίτες- Γονείς αναρωτιούνταν σε ποιον άραγε να απευθυνθούν για να διαμαρτυρηθούν. Δηλαδή τόσο πολύ έχουμε εξοικειωθεί με την παρουσία και τις καταστάσεις αυτές; Αποτελεί η παρουσία τους μέρος της κανονικότητας αυτής της πόλης; Τι λέει η Εισαγγελία Φλώρινας, οι αστυνομικές αρχές, ο πολιτικός κόσμος, η δημοτική αρχή;».

Υ.Γ Καλό θα είναι ο Δήμος να επιχορηγεί συλλόγους αφότου έχουν υποβάλει γραπτό πρωτοκολλημένο αίτημα οπού αναφέρουν το σκοπό , το πολιτιστικό προϊόν ,τα μέσα που θα χρησιμοποιηθούν και το αναλυτικό πρόγραμμα που θα παρουσιάσουν και μετά να εγκρίνουν την χορηγία. Όχι τα λεφτά μας σε σουβλάκια και ύποπτα μουσικά ακούσματα-συγκροτήματα , ΟΧΙ άλλες σελφις . 

ΓΟΝΕΑΣ «Β»