Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Η επίσκεψη των Κέντρων Πληροφόρησης EUROPE DIRECT της Ελλάδας στην Κύπρο

Η επίσκεψη των Κέντρων Πληροφόρησης EUROPE DIRECT της Ελλάδας πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο από τις 5-8 Ιουνίου 2024. Το Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας και νόμιμος εκπρόσωπος του ED Δυτικής Μακεδονίας, Δρ. Κωνσταντίνος Φιλιππίδης και η επιστημονική συνεργάτης του Κέντρου, Ελένη Κωνσταντίνου.

Την πρώτη ημέρα της εκπαιδευτικής επίσκεψης έγινε το καλωσόρισμα από τους εκπροσώπους της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην Κύπρο, κ. Άννα Δάντη, Υπεύθυνη Τμήματος Επικοινωνίας και κ. Βασίλη Ντανίλωφ, Συντονιστή Δικτύου Europe Direct στην Κύπρο. Τη δεύτερη ημέρα είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε και να συζητήσουμε με συναδέλφους από το ED Λευκωσίας αλλά και να περιηγηθούμε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου καθώς και στο εντυπωσιακό και σύγχρονο κτήριο της βιβλιοθήκης, όπου ενημερωθήκαμε για τις παροχές, εγκαταστάσεις και τρόπο λειτουργίας του Πανεπιστημίου, από τους συνεργάτες Ελπίδα Χρίστου και Ιβάν Σωτηριάδη. Την ίδια ημέρα επισκεφτήκαμε το Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και παρακολουθήσαμε μία παρουσίαση σχετικά με την επικοινωνία των ευρωπαϊκών θεμάτων στην Κύπρο, από τον κ. Νίκο Ίσαρη, Αναπληρωτή Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο. Στο κλείσιμο της δεύτερης ημέρας επισκεφτήκαμε το ED στην Περιοχή Λήδρα Πάλας, το οποίο βρίσκεται υπό την αιγίδα της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο και λειτουργεί σε διακοινοτικό επίπεδο για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τα οφέλη της ΕΕ και την προώθηση των αξιών και των αρχών της ΕΕ. Στο πλαίσιο αυτό έγινε μία σύντομη παρουσίαση από τις συναδέλφους Andri Christofides και Ilsu Cagra. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε περιήγηση/περίπατος στις δύο πλευρές της  διαιρεμένης Λευκωσίας που διοργανώθηκε από το Σπίτι της Συνεργασίας – Όμιλος  Ιστορικού Διαλόγου και Έρευνας (ΟΙΔΕ), με συνοδό τον κ. Μάριο Επαμεινώνδα, Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου ΟΙΔΕ.

 Την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024 γνωρίσαμε και συνομιλήσαμε με τους συναδέλφους από το ED Λάρνακας, τη Manager του ED Λάρνακας, Μυρτώ Κατσούρη και τους συνεργάτες, Ελιάνα Ηλιοφώτου, και Γιώργο Νικόλα και ακολούθως περιηγηθήκαμε στη Λάρνακα, στο Μεσαιωνικό Κάστρο όπου είχαμε την ευκαιρία παράλληλα να ξεναγηθούμε στην έκθεση για τα 20 χρόνια ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πολύ σημαντική ήταν η επίσκεψη και συνάντησή μας με τους συναδέλφους στο ED Λεμεσού, στο Cyprus University of Technology / Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, όπου λάβαμε πληροφόρηση για το όραμα, αποστολή και αξίες του Πανεπιστημίου από τη κ. Dia Evagorou. Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου αποτελεί ένα σύγχρονο και πρωτοποριακό ίδρυμα που προωθεί την αριστεία στην εκπαίδευση και την έρευνα σε τομείς αιχμής, με στόχο την επιστημονική, τεχνολογική, οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική αναβάθμιση της χώρας.

 Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά για την άρτια οργάνωση και υλοποίηση της εκπαιδευτικής επίσκεψης την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, την Αντιπροσωπεία της  Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο καθώς και τους συναδέλφους από τα Europe Direct Λευκωσίας, Λάρνακας, Λεμεσού και Λήδρας για τη φιλοξενία και τη μοναδική αυτή εμπειρία!

Μείνετε Συντονισμένοι!  Follow us on social media!

Active Youths: https://shorturl.at/chjpY

Europe Direct Western Macedonia: https://shorturl.at/IJP56

Μπες και συ στο κανάλι ενημερώσεων του ΟΕΝΕΦ στο Viber! Μείνε συντονισμένος/η για τις δράσεις, προσκλήσεις και νέα μας. Ακολούθησε τον παρακάτω σύνδεσμο για εγγραφή:

https://shorturl.at/lyOR3