Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024

Άρειος Πάγος: Στον αντεισαγγελέα το ψήφισμα – «χαστούκι» του Ευρωκοινοβουλίου

Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον Γιώργο Κύρτσο δια του πληρεξούσιου δικηγόρου του Γιάννη Μαντζουράνη.

Με κάθε επισημότητα έφτασε στα χέρια του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αχιλλέα Ζήση -διερευνά το σκάνδαλο των υποκλοπών- το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα.  Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον Γιώργο Κύρτσο δια του πληρεξούσιου δικηγόρου του Γιάννη Μαντζουράνη με τον ευρωβουλευτή του Renew Europe να δηλώνει: «Ζητείται να συσχετισθεί στην υφ’ Υμών χειριζόμενη ποινική δικογραφία της υπόθεσης των παράνομων υποκλοπών, ώστε να συνεκτιμηθεί κατά τον σχηματισμό της δικανικής πεποίθησης σας μαζί με τα υπόλοιπα αποδεικτικά στοιχεία, που έχουν συγκεντρωθεί».

«Δεν είναι καταδίκη», λέει ο κυβερνητικό εκπρόσωπος

Η κυβέρνηση έχει θορυβηθεί με το ψήφισμα και ένα μπαράζ δηλώσεων κυβερνητικών αξιωματούχων -ειδικά για το ενδεχόμενο περικοπής κονδυλίων– φανερώνουν τον πανικό του Μαξίμου.

Ο Παύλος Μαρινάκης υπογράμμισε ότι το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν είναι καταδίκη, ενώ εκδήλωσε και την ανησυχία του για τη χρηματοδότηση της Ελλάδος.

«Στο άρθρο 22 το ψήφισμα ζητάει το μπλοκάρισμα ή την περιστολή ή τον περιορισμό της χρηματοδότησης της Ελλάδας από την ΕΕ. Έλληνες ευρωβουλευτές ζήτησαν να μην έρθουν ευρωπαϊκά κονδύλια στην Ελλάδα, θέτουν σε αμφισβήτηση της χρηματοδότηση της Ελλάδας, με αυτά που συκοφαντικά εκείνοι λένε ότι πρέπει να κάνει η Ελλάδα και όχι με όσα ισχύουν», ισχυρίστηκε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κυβερνητικός αξιωματούχος αναφέρθηκε και στις συντονισμένες αγωγές SLAPP του Γρηγόρη Δημητριάδη

«Υπάρχει η ετήσια έκθεση της ΕΕ» πρόσθεσε στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Λέει η τελευταία έκθεση του Ιουλίου ότι έχει κάνει πρόοδο η Ελλάδα, με βάση το πλαίσιο που υιοθετήθηκε μετά το 2019» αναέφερε , ενώ επανέλαβε το επιχείρημα ότι στην Ελλάδα έχουμε πολλά ΜΜΕ και ότι «υπάρχουν και ακραία πρωτοσέλιδα και κυκλοφορούν όλα στην Ελλάδα».

Όσο για τις αγωγές SLAPP, όπως αυτές που πραγματοποιεί ο Γρηγόρης Δημητριάδης, επισήμανε πως «ο κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να κάνει αγωγή και είναι εν δυνάμει εναγόμενος».

Ανάλογους φόβους είχε εκφράσει και ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, για την περικοπή πόρων της ΕΕ προς την Ελλάδα λόγω της κατάστασης στο κράτος δικαίου.

in.gr