Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024

Μήνυμα του Δημάρχου Φλώρινας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου είναι κάτι περισσότερο από μια ακόμα μέρα στο ημερολόγιο.

Η σκέψη μας βρίσκεται δίπλα σε όσες και όσους δίνουν καθημερινά τον δικό τους αγώνα απέναντι στην ασθένεια και προσπαθούν να βγουν νικητές. Είναι στις οικογένειες και στους φίλους ασθενών που με περίσσιο θάρρος καταβάλλουν κάθε προσπάθεια πλάι στα αγαπημένα τους πρόσωπα που νοσούν. Είναι και στους χιλιάδες συνανθρώπους μας που φεύγουν από κοντά μας χάνοντας μια άνιση μάχη.

Η 4η Φεβρουαρίου αποτελεί, όμως, και αφορμή να αναλογιστούμε την αξία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης. Η ευαισθητοποίηση, η αξιόπιστη ενημέρωση και η έγκαιρη διάγνωση αποτελούν τον οδηγό αντιμετώπισης της ασθένειας. Ένας προληπτικός έλεγχος και μια κατάλληλη θεραπευτική αγωγή μπορούν να αποδειχθούν πραγματικά σωτήρια. Η επιστήμη προχωρά με γοργούς ρυθμούς και όλοι ευχόμαστε σύντομα να βρεθεί η θεραπεία εκείνη που θα αναδειχθεί νικηφόρα και ο καρκίνος δεν θα προκαλεί πλέον τόσο πόνο, γιατί απλά θα θεραπεύεται.

Ο Δήμος Φλώρινας, συμμετέχοντας στο Δίκτυο των ΚΕΠ Υγείας και επιχειρώντας την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας, προσφέρει τη δυνατότητα σε συμπολίτες μας να ενημερωθούν και να προβούν σε προληπτικές εξετάσεις για μορφές καρκίνου. Άλλωστε, η πρόληψη αποτελεί την καλύτερη θεραπεία.

Μια τέτοια μέρα στέλνουμε μήνυμα ελπίδας και συμπαράστασης στους συνανθρώπους μας που νοσούν και στα αγαπημένα τους πρόσωπα. Είμαστε όλοι μαζί σε αυτόν τον αγώνα.

Βασίλης Νικ. Γιαννάκης
Δήμαρχος Φλώρινας