Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024

Ετήσιος χορός του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2024, στην αίθουσα δεξιώσεων «Κτήμα Τριανταφυλλίδη», ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας. Την εκδήλωση πλαισίωσε με ένα υπέροχο ποικίλο πρόγραμμα το μουσικό σχήμα «ΦΛΩΡΙ-ΝΟΤΕΣ», δίνοντας μια ξεχωριστή διάθεση στην όμορφη βραδιά.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν :

Ο Βουλευτής της Ν.Δ της Περιφερειακής ενότητας Φλώρινας, κ. Σταύρος Παπασωτηρίου,

Η Βουλευτής της Νέας Αριστεράς της Περιφερειακής ενότητας Φλώρινας, κ. Θεοπίστη Πέρκα,

Ο  Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας κ. Κωνσταντίνος Μαραγγός,

Ο Αντιδήμαρχος Φλώρινας, κ. Μιχάλης Χάτζιος,

Η Αναπλ. Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, κ. Δέσποινα Παπαδοπούλου,

Η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, κ. Όλγα Μούσιου-Μυλωνά,

Η Σύμβουλος Εκπαίδευσης ΠΕ60 Φλώρινας, κ. Κωνσταντία Βαϊρινού,

Η Σύμβουλος Εκπαίδευσης ΠΕ70, κ. Ευαγγελία Τσελεπή - Κωστίκα,

Ο Αιρετός του ΚΥΣΠΕ, κ. Τάσος Αντωνιάδης,

Η Αιρετός του ΑΠΥΣΠΕ, κ. Κατερίνα Ασπράγκαθου,

Ο Αιρετός του ΑΠΥΣΠΕ, κ. Κωνσταντίνος Γέρου,

Η Αιρετή του ΑΠΥΣΔΕ, κ. Βασιλική Μούζα

Ο Αιρετός ΠΥΣΠΕ, κ. Παύλος Νεοκαζιώτης

Συνάδελφοι εκπαιδευτικοί και πλήθος συμπολιτών μας που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Στη συνέχεια, και μετά τους χαιρετισμούς των επισήμων, ο Σύλλογος προχώρησε στη απονομή τιμητικής πλακέτας σε όλους τους συναδέλφους συνταξιοδοτηθέντες  εκπαιδευτικούς, που έχουν αποσυρθεί από την ενεργό δράση και τον κλάδο, 57 συναδέλφους και συναδέλφισσες συνολικά,για την προσφορά τους στη δημόσια εκπαίδευση.

Μετά την απονομή, ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ρωμανίδης Μιχάλης, αναφέρθηκε στη σχέση του δασκάλου με τους μαθητές, στον ρόλο που διαδραματίζει ο εκπαιδευτικός, καθώς και στην προσφορά του στην κοινωνία:

«Όπως ξέρουμε όλοι μας η σχέση δασκάλου και μαθητή είναι πολύπλευρη, γιατί δε μεταδίδει μόνο γνώσεις ή πληροφορίες, αλλά, κυρίως, αρχές και αξίες, καλλιεργεί τρόπους σκέψεις, δράσης και κρίσης.

Ο δάσκαλος είναι αυτός σμιλεύει, που διαπλάθει χαρακτήρες, που δημιουργεί τους μελλοντικούς σωστούς και υπεύθυνους πολίτες στην κοινωνία.

Ο δάσκαλος είναι αυτός που εμπνέει ασφάλεια, για να ξεδιπλώσουν οι μαθητές τις κλίσεις και τις δυνατότητές τους, τις ανησυχίες τους, τις προσδοκίες και τα όνειρά τους, τους φόβους και τις αδυναμίες τους.»

Ο Πρόεδρος, αναφέρθηκε επίσης στην προσφορά του Συλλόγου, τόσο με το Τμήμα Αιμοδοσίας, με το οποίο βοήθησε από το 2019 έως και σήμερα πολλούς εκπαιδευτικούς που χρειάστηκαν αίμα, όσο και με τη συμμετοχή σε φιλανθρωπικές δράσεις σε συνεργασία με το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Φλώρινας και με την Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, δείχνοντας για ακόμη μια φορά την αλληλεγγύη του στους συμπολίτες μας.

Ο Σύλλογός μας θα συνεχίσεινα αγωνίζεται για όλα τα παραπάνω, για την ακόμα καλύτερη δημόσια παιδεία, για καλύτερες συνθήκες εργασίας των εκπαιδευτικών και για ένα καλύτερο μέλλον των μαθητών και της κοινωνίας.

Τέλος, ο Σύλλογος, αφού τίμησε τους παρόντες συνταξιοδοτηθέντες εκπαιδευτικούς του κλάδου, όλων των ετών της πανδημίας, εφόσον δεν πραγματοποιήθηκε τα προηγούμενα χρόνια ο χορός, όπως όφειλε, τίμησε επίσης και όλους αυτούς τους συναδέλφους, δέκα συνολικά, που, δυστυχώς, δε βρίσκονται πια στη ζωή, δεν ζουν  ανάμεσά μας, όμως,αποτέλεσαν ένα αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαίδευσης, αλλά και της προσωπικής ζωής, αφού με όλες και όλους είχαμε δυνατούς δεσμούς φιλίας και συναδελφικότητας. Η τιμητική πλακέτα ως ελάχιστος φόρος τιμής προς τους συναδέλφους αυτούς επιδόθηκε σε συγγενικά τους πρόσωπα.

Κλείνοντας, εκ μέρους του Συλλόγου, ευχαριστούμε όλους τους χορηγούς μας, που συνετέλεσαν στην επιτυχία της εκδήλωσης με τα πλούσια δώρα που κέρδισαν οι συμμετέχοντες στον χορό κατά την λαχειοφόρο αγορά. Ευχόμαστε σε όλους Χρόνια Πολλά και Ευλογημένα, ειρήνη σε όλον τον κόσμο, γιατί χωρίς αυτήν δεν μπορεί να υπάρχει πρόοδος, εξέλιξη και ευημερία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και σε εμάς τους εκπαιδευτικούς μια χρονιά γεμάτη ευτυχία, επιτυχίες και χαρούμενες στιγμές στις σχολικές μας τάξεις με τους μαθητές και τις μαθήτριές μας.

Με εκτίμηση το Δ.Σ του Συλλόγου