Το Γερμανικό
περιοδικό Scientific Reports, παρουσίασε μια μελέτη όπου τα σφουγγάρια της
κουζίνας, ήταν εστία μικροβίων, δημιουργώντας δερματικές ασθένειες.
Σε τυχαίο δείγμα από
νοικοκυριά της Γερμανίας, πάρθηκαν σφουγγάρια κουζίνας και στο εργαστήριο
βρέθηκε πληθώρα μικροβίων. Όπως επισημαίνουν, ακόμα και να χρησιμοποιούμε
ισχυρά καθαριστικά, τα μικρόβια αναπτύσσονται μέσα στο σφουγγάρι εξαιτίας της
υγρασίας που συγκρατεί.
Για αυτό προτείνουν να
αλλάζουμε το σφουγγάρι κάθε 7 ημέρες. Καθώς σε αυτό το χρονικό διάστημα δεν
προλαβαίνουν να αναπτυχθούν βακτήρια.
Ενδεικτικά για να μας
πείσουν, μας έδειξαν ότι μετά το σιφώνι της τουαλέτας, το σφουγγάρι έχει
τη δεύτερη υψηλότερη ποσότητα κολοβακτηριδίων σε ολόκληρο το σπίτι,
www.e-daily.gr