Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024

Χίλιες Φορές Καληνύχτα

Η Ρεμπέκα είναι μια από τις κορυφαίες πολεμικές φωτογράφους στον κόσμο. Η απόλυτη αφοσίωση στην επικίνδυνη δουλειά της, όμως, της δημιουργεί οικογενειακά προβλήματα, τα οποία επιδεινώνονται όταν η ίδια τραυματίζεται σοβαρά από έκρηξη βόμβας στην τελευταία αποστολή της.

Η αρχή της ταινίας υπόσχεται περισσότερα, αφού είναι γυρισμένη με ένταση, με τη Ρεμπέκα να παρακολουθεί από κοντά μια επίθεση αυτοκτονίας στην Καμπούλ. Μια γυναίκα ζωσμένη με εκρηκτικά ετοιμάζεται να σκορπίσει γύρω της τον θάνατο και η Ρεμπέκα, χωρίς να αντιμετωπίσει το δίλημμα αν πρέπει να παρέμβει ή όχι, απλώς παρακολουθεί με την κάμερα και καταγράφει τα γεγονότα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για εκείνη και όχι να κάνει κάτι για να σταματήσει την αποφασισμένη τρομοκράτισσα.

Από τη στιγμή που θα εκραγεί η βόμβα και θα τραυματιστεί η Ρεμπέκα, φαίνεται να χάνεται και η ενέργεια της ταινίας. Η φωτογράφος θα γυρίσει στο σπίτι της στην Ιρλανδία και θα αντιμετωπίσει την απογοήτευση και την οργή του άνδρα της, ο οποίος κάνει και εκείνος ένα επιτηδευμένο επάγγελμα (θαλάσσιος βιολόγος). Στο δίλημμα δουλειά ή οικογένεια, η Ρεμπέκα θα διαλέξει τις κόρες της, αλλά χωρίς να είναι καθόλου χαρούμενη