Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023

Επισκευή ζημιών λόγω κατολισθήσεων στον οδικό άξονα «Φλώρινα – Κρυσταλλοπηγή», 1.200.000 ευρώ

Απόφαση Τριαντόπουλου για επείγουσα χρηματοδότηση επισκευών του οδικού άξονα «Φλώρινα – Κρυσταλλοπηγή». Ευτυχή κατάληξη είχαν στς, 29/12/2023 όλες οι διεργασίες του βουλευτή Φλώρινας κ. Παπασωτηρίου Σταύρου με τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας κ. Τριαντόπουλο, ο οποίος ανακοίνωσε την έκτακτη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για την επισκευή ζημιών λόγω κατολισθήσεων στον οδικό άξονα «Φλώρινα – Κρυσταλλοπηγή» που ανέρχεται στα 1.200.000 ευρώ (ΑΔΑ: ΡΞΔΧ46ΜΤΛ6-1ΩΟ).

Ειδικότερα, η ανακοίνωση αφορά νέα έκτακτη χρηματοδότηση Δήμων, Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης-Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) και Περιφερειών, προκειμένου οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις φυσικών καταστροφών.

Η πρωτοβουλία Τριαντόπουλου έρχεται σε συνέχεια σειράς σχετικών ενεργειών του Σταύρου Παπασωτηρίου με πιο πρόσφατες την επιστολή του προς τον αρμόδιο υφυπουργό στις 23 Νοεμβρίου και την συνάντησή τους με τον Δήμαρχο Πρεσπών στις 29 Νοεμβρίου τρέχοντος έτους.

Σε αυτές ο Σταύρος Παπασωτηρίου υπογράμμισε, πέραν του επείγοντος της προώθησης όλων των απαραίτητων επισκευών του οδικού άξονα, και την ανάγκη χορήγησης έκτακτων οικονομικών ενισχύσεων σε τοπικές επιχειρήσεις που πλήττονται από την δύσκολη οδική πρόσβαση στις Πρέσπες.

Από το Πολιτικό Γραφείο