Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023

Οι δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας Άγγελου Συρίγου για τα F16 που ζητά η Τουρκία από τις ΗΠΑ, είναι απαράδεκτες


 

Αν και αναρμόδιος ως υφυπουργός Παιδείας, ο Άγγελος Συρίγος έσπευσε να προβεί σε δηλώσεις για τα F16, που ζητά η Άγκυρα από τις ΗΠΑ, οι οποίες προκαλούν απορία και ερωτήματα, σε όσους παρακολουθούν τον αγώνα Αμερικανών γερουσιαστών, με επικεφαλής τον φίλο της Ελλάδος και της Κύπρου Μενέντεζ, Πρόεδρο της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, για να μη εγκριθεί το Τουρκικό αίτημα η να τεθούν για την έγκρισή του πολύ αυστηρές προϋποθέσεις.

Ο υφυπουργός Άγγελος Συρίγος ισχυρίσθηκε, ούτε λίγο ούτε πολύ,ότι η Ελλάδα δεν εναντιώνεται στο Τουρκικό αίτημα, υπονοώντας ότι η έγκρισή του θα απέτρεπε τη στροφή της Τουρκίας προς άλλες επιλογές . που δεν θα ήταν προς το συμφέρον της Ελλάδος.

Είναι τραγικό,όταν Αμερικανοί γερουσιαστές προμαχούν υπέρ των Ελληνικών συμφερόντων, καταγγέλλοντας την Τουρκική επιθετική πολιτική κατά της Ελλάδος και της Κύπρου, να έρχονται Έλληνες επίσημοι και να τραβούν ουσιαστικά το χαλί κάτω από τα πόδια τους,με δηλώσεις του είδους αυτού.

Η Πατριωτική Ένωση καταγγέλλει τις δηλώσεις Συρίγου και την Κυβέρνηση που τις ανέχεται, χωρίς να διευκρινίζει, με σαφήνεια, τη θέση της. Η αντίδραση του Αμερικανικού Κογκρέσσου στις Τουρκικές πολιτικές είναι ένα αντίβαρο στους φίλους της Άγκυρας στην Ουάσιγκτον και ευνοεί εξ αντικειμένου τα Ελληνικά συμφέροντα.

Είναι αδιανόητο η επίσημη Ελληνική πλευρά να στέλνει αντιφατικά μηνύματα και να πλήττει εκ των πραγμάτων τη θέση και το κύρος των φίλων και υποστηρικτών της Ελλάδος και της Κύπρου,που πρωτοστάτησαν και στην έξωση της Τουρκίας από το πρόγραμμα του αεροσκάφους 5ης γενεάς F - 35 .


Περικλής Νεάρχου

Πρέσβης ε.τ.