Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Η Χώρα δεν μπορεί να είναι ανοχύρωτη στον πρώτο χιονιά

Οι δραματικές εικόνες  πολιτικής ανικανότητας και ανεπάρκειας,  που  είδε όλη η Ελλάδα και οι δοκιμασίες και ταλαιπωρίες που  έζησαν ιδιαίτερα οι κάτοικοι στο λεκανοπέδιο Αττικής, προκαλούν οργή και αγανάκτηση. 

Απεδείχθη πόσο κούφια ήταν τα μεγάλα  λόγια και  η ανυπαρξία  στοιχειώδους συντονισμού και λειτουργικότητας του Κράτους, παρά τις πομπώδεις δηλώσεις περί Επιτελικού Κράτους και την ύπαρξη ειδικού Υπουργείου  υποτιθέμενης Πολιτικής Προστασίας.

Χρειάσθηκε η καθοριστική  παρέμβαση και αρωγή του Στρατού  για  την απελευθέρωση των εγκλωβισμένων και το άνοιγμα βασικών οδικών αρτηριών. Το μεγαλύτερο  σκάνδαλο είναι, βεβαίως, η  Αττική  Οδός, την οποία η ανάδοχος κοινοπραξία βλέπει μόνο ως πηγή εισπράξεων, χωρίς καμιά ουσιαστική μέριμνα για τον κοινωνικό της ρόλο ως βασικής αρτηρίας κυκλοφορίας στο Λεκανοπέδιο Αττικής, που δεν μπορεί να μετατρέπεται σε παγίδα, με τον πρώτο χιονιά.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να δίνει τη εντύπωση ανοχύρωτης χώρας, τη μια με  τις ανεξέλεγκτες πυρκαγιές, την άλλη  με αποκλεισμούς και καταστροφές από χιόνια και πλημμύρες.  Η εικόνα  αυτή  μειώνει  και  εκθέτει την Ελλάδα. Η Κυβέρνηση έχει καταλυτικές  ευθύνες  για τον εξευτελισμό του Κράτους  και  την  προβολή  μιας

Ελλάδας που δεν μπορεί να διαχειριστεί ούτε μια προβλέψιμη χιονοθύελλα. Πού είναι οι παραιτήσεις των υπευθύνων, κατά πρώτο λόγο του κατ΄ επίφαση Υπουργού Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη,  γνωστού στην Κύπρο υπέρμαχου του σχεδίου Ανάν; Τεράστιες ευθύνες στις εταιρείες της κοινοπραξίας παραχώρησης της Αττικής Οδού, που συμμετείχαν σε καρτέλ εις βάρος της Χώρας.

ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ