Τρίτη 13 Απριλίου 2021

«Καλλιόπη Βέττα: Οι Σχολές Χορού καταρρέουν και η κυβέρνηση παρακολουθεί αδιάφορη - Κοινοβουλευτική ερώτηση για τη στήριξη του κλάδου»

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα κατέθεσε κοινοβουλευτική αναφορά σχετικά με την ανάγκη λήψης στοχευμένων μέτρων για την ενίσχυση των Σχολών Χορού.

Η ερώτηση, η οποία συνυπογράφεται από 33 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, βασίζεται στα υπομνήματα του Σωματείου Ιδιοκτητών Σχολών Χορού Ελλάδας, ο οποίος αριθμεί πάνω από 220 μέλη, προς τους συναρμόδιους Υπουργούς.                


Συγκεκριμένα, αναδεικνύεται η ιδιαιτερότητα των ερασιτεχνικών σχολών χορού σε σχέση με την ενδεχόμενη χρονική επαναλειτουργία τους –μιας και η περίοδος δραστηριοποίησης τους είναι, συνήθως, έως τα μέσα Ιουνίου - καθώς και τα προβλήματα που έχει προκαλέσει στη βιωσιμότητά τους η πολύμηνη αναστολή λειτουργίας τους με κρατική εντολή.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι ο συγκεκριμένος κλάδος δεν συμπεριλαμβάνεται στα τρέχοντα προγράμματα ενίσχυσης και γίνεται αναφορά στην ανάγκη δημιουργίας ενός πλαισίου οικονομικής στήριξης που είναι κρίσιμο για την επιβίωση και τη συνέχιση της λειτουργίας τους.

Αν σας άρεσε μπορείτε να το μοιραστείτε στα social media κάνοντας «κλικ» σε ένα από τα εικονίδια (κοινή χρήση) της επιλογής σας.