Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

Παρουσία της Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας Π. Πέρκα στην εκπομπή «Παρεμβάσεις» του Blue Sky την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2020

Ο Νόμος για τους προστατευόμενους μάρτυρες πρέπει να τηρηθεί, για να μπορέσουμε να δούμε όλα αυτά τα σκάνδαλα και την διαφθορά, που πλήρωσε ο ελληνικός λαός, να έρχονται στο φως.
Στο πρώτο μέρος της τηλεοπτικής της παρουσίας, αναφέρθηκε στην απεργία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και την ασυνεννοησία μεταξύ ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ, πράγμα που έφερε πολίτες να αναμένουν τρένα τα οποία δεν αναχώρησαν και δεν έφτασαν ποτέ στους προορισμούς τους. Σημείωσε χαρακτηριστικά: «Έχουμε τρία σωματεία τα οποία διαβεβαιώνουν ότι έχουν ενημερώσει εγκαίρως ότι θα απεργήσουν, κάτι έχει γίνει μεταξύ ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ, δεν υλοποιούνται τα δρομολόγια και εκεί είναι ευθύνη του Υπουργείου. Γιατί αν είχε πει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ότι δεν θα γίνουν τα δρομολόγια, κάθε εργαζόμενος θα έβρισκε έναν τρόπο να μεταφερθεί».
Έπειτα, η θεματολογία αφορούσε τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με το σκάνδαλο NOVARTIS και την άρνηση προστατευόμενων μαρτύρων να εμφανιστούν στην Επιτροπή της Βουλής, αρνούμενοι να αποκαλυφθεί η ταυτότητά τους. Η κ. Πέρκα, στην έναρξη της τοποθέτησής της επί του θέματος δήλωσε: « …Δημοκρατία, Κράτος Δικαίου, διάκριση εξουσιών, Διεθνές και Ευρωπαϊκό δίκαιο για τους προστατευόμενους μάρτυρες…Νομίζω πως αυτό είναι το θέμα της ημέρας, παρόλο που έχουμε το ασφαλιστικό και όλα αυτά που προείπαμε…». Σημείωσε ότι όλη η Ευρώπη και ακόμα και η χώρα μας,  έχει νομοθεσία που προστατεύει μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος, που μάλιστα είναι νόμος του κ. Σαμαρά. «Θα έπρεπε όλοι μας, προσηλωμένοι, να τηρήσουμε την λειτουργία του Νόμου για να έχουμε ξανά προστατευόμενους μάρτυρες, να μπορούμε να δούμε όλα αυτά τα σκάνδαλα και την διαφθορά, που έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός, να έρχονται στο φως. Να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της», δήλωσε.


Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας
Αναπλ. Τομεάρχης Μεταφορών