Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

Πόσο καιρό να περιμένω για να ξαναβγώ ραντεβού;

Ήρθε η ώρα να γνωρίσεις καινούρια πρόσωπα και να βγεις ραντεβού ή πρέπει να περάσεις λίγο ακόμη χρόνο στον καναπέ με κουβερτούλα, παγωτό και σειρές;
Είναι δύσκολο μετά από έναν χωρισμό να ξεχωρίσεις αν ο απώτερος σκοπός της επιθυμίας σου να γνωρίσεις καινούρια άτομα και να φλερτάρεις είναι η επιβεβαίωση ή επειδή είσαι πραγματικά έτοιμος/η να προχωρήσεις. Δεν είναι κακό να φλερτάρεις και να επιδιώξεις κάτι χαλαρό, αλλά αν το πας σοβαρά, θα πληγωθείς και εσύ και αυτός/ή που πιάστηκε στα δίχτυά σου. Ελπίζουμε να σε βοηθήσουμε.
Τελείωσε το πένθος;
Έκλαψες; Ξέσπασες; Μέθυσες; Ένιωσες ότι λυπάσαι τον εαυτό σου; Έφαγες μία πίτσα και καπάκια ένα κιλό παγωτό και μετά άλλη μία πίτσα επειδή το παγωτό σε λίγωσε; Μίλησες στους φίλους σου για τα συναισθήματά σου; Αν τα κρατάς ακόμα μέσα σου και προσπαθείς να κρατάς μία θετική στάση, ίσως πρέπει να περιμένεις λίγο. Είναι δύσκολο να προχωρήσεις αν βρίσκεσαι στο 
στάδιο της άρνησης.
Υπήρξε τέλος;
Ορισμένες σχέσεις τελειώνουν με έναν τσακωμό ή ένα ξερό μήνυμα. Οι πολιτισμένες σχέσεις τελειώνουν με μία –όσο το δυνατόν- πολιτισμένη συζήτηση. Ή τουλάχιστον αυτό επιδιώκουν μετά από λίγο καιρό. Είναι θέμα ζωτικής σημασίας να γνωρίζεις τους λόγους που χωρίσατε με τον πρώην σύντροφό σου. Είναι δύσκολο να προσπαθείς να μαντέψεις την αιτία χωρισμού· οι υποθέσεις είναι σχεδόν πάντα το χειρότερο σενάριο κι αυτό που δε σε αφήνει να προχωρήσεις.
Πήρες το μάθημά σου;
Αν υπήρξε επίλογος, πήρες το μάθημά σου; Κάθε εμπειρία που ζούμε είναι και ένα μικρό μάθημα. Δεν επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη, τα οποία είτε αφορούν εμάς, είτε τον πρώην. Μπορεί εσύ να μην ήσουν σωστός/ή στη σχέση σου ή, από την άλλη, μπορεί να μην παρατήρησες τα σημάδια που σου έλεγαν να τρέξεις μακριά.
Πόσος καιρός πέρασε;
Η περίοδος πένθους διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Σε κάποιον μπορεί να πάρει ένα δίμηνο, σε άλλον ένα χρόνο. Ωστόσο, ψύχραιμα μπορούμε να πούμε ότι μία εβδομάδα δεν είναι αρκετή για να αρχίσεις τα ραντεβού.
Νιώθεις ότι είσαι διαθέσιμος/η συναισθηματικά;
Νιώθεις ότι μπορείς να ρίξεις τους τοίχους σου και να επικοινωνήσεις ανοιχτά με αυτόν/ή ου φλερτάρεις; Αν όχι, τότε 
μη σπαταλάς τον χρόνο σου και τον χρόνο του –εκτός κι αν είσαι ξεκάθαρος/η και το μόνο που θέλεις είναι λίγο καλό σεξ.
Έχεις ένα έστω ψήγμα ελπίδας ότι θα τα ξαναβρείτε με τον/ην πρώην;
Αν έχεις έστω κι ένα ψήγμα ελπίδας ότι μπορεί και να τα ξαναβρείτε, λυπούμαστε αλλά αυτό σημαίνει ότι δεν έχεις ξεπεράσει τον πρώην σου. Οι σχέσεις ριμπάουντ συνήθως έχουν ημερομηνία λήξης –μη χρησιμοποιήσεις έναν άνθρωπο για να ξεπεράσεις έναν άλλο.
Βρήκες τον εαυτό σου;
Είναι λογικό η σχέση μας να μας επηρεάζει και μοιραία να μοιραζόμαστε με τον σύντροφό μας κάποιες συνήθειες ή και ενδιαφέροντα. Μετά τον χωρισμό, έχουμε πολύ ελεύθερο χρόνο, χρόνο που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε για να βρούμε τον εαυτό μας. Και πού ξέρεις, ίσως βρεις καινούρια ενδιαφέροντα ή να ανακαλύψεις ποια από αυτά που μοιράστηκες με τον σύντροφό σου, σου αρέσουν πραγματικά.
ΠΗΓΗ: www.in2life.gr/