Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019

Πόσες τηγανιτές πατάτες επιτρέπεται να τρώμε;

Αμερικανός καθηγητής καταλήγει στον αριθμό τηγανιτών πατατών που μπορείς να φας παραμένοντας υγιής, το ίντερνετ βρίσκει τον νέο αγαπημένο εχθρό του.
Καθώς οι μερίδες του πλέον αγαπημένου φαγητού στον κόσμο μεγαλώνουν, ένας καθηγητής του Χάρβαρντ αποφάσισε να γίνει ο πιο μισητός άνθρωπος του πλανήτη, ερευνώντας μέχρι πόσες τηγανιτές πατάτες μπορούμε να φάμε παραμένοντας υγιείς. Και η απάντηση στην οποία κατέληξε είναι έξι.
Έξι πατάτες, όχι έξι μερίδες.
Ο Καθηγητής Έρικ Ριμ, από το τμήμα διατροφής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, λέει ότι αν μετά τις έξι πατάτες εξακολουθείς να πεινάς (που θα εξακολουθείς, προφανώς) το υπόλοιπο… κενό στο στομάχι σου θα το συμπληρώνεις με σαλάτα, γιατί καραδοκούν και καρδιακά νοσήματα και δεν θέλεις να μπλέξεις –ειδικά αν συνυπολογίσεις ότι άλλη πρόσφατη έρευνα ιταλών ερευνητών κατέληξε πως οι άνθρωποι που απέφευγαν εντελώς τις τηγανιτές πατάτες, ζούσαν 6 μήνες περισσότερο.
Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα των New York Times, «κανένα φαγητό δεν είναι ανθυγιεινό αν καταναλώνεται με μέτρο. Δοκίμασε να πάρεις μισή τηγανιτή πατάτα, να τη βάλεις στη γλώσσα σου και να κλείσεις τα μάτια σου. Αν τρως τις πατάτες σου έτσι, πιθανότατα θα είσαι ικανοποιημένος με 10». Σιγά σιγά, και με έξι. Λέμε τώρα. 
in2life.gr