Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

Ενυδάτωση και τόνωση προσώπου, για όλες τις ηλικίες

Ανεξάρτητα από την ηλικία κάθε γυναίκας, υπάρχουν κάποια βασικά βήματα περιποίησης που πρέπει να ακολουθούνται σε καθημερινή βάση, για υγιή και όμορφη επιδερμίδα.
Οι περισσότερες γυναίκες νομίζουν πως γεμίζοντας τα ράφια με δεκάδες κρέμες και προϊόντα περιποίησης είναι καλυμμένες, όμως αυτή η τακτική δεν αποτελεί εγγύηση πως το δέρμα βρίσκεται σε καλή κατάσταση.
Τα 6 βασικά και σημαντικά βήματα που πρέπει απαραίτητα να τηρούνται πρωί και βράδυ είναι: καθαρισμός, τόνωση, ενυδάτωση, ενυδάτωση για την ευαίσθητη περιοχή των ματιών, ορός περιποίησης και αντηλιακή προστασία (το πρωί).
Ως γνωστόν η κάθε επιδερμίδα έχει τις δικές της ανάγκες. Είτε μιλάμε για ρυτίδες, ξηρότητα, ακμή, λιπαρότητα, σημαντικό είναι να επιλέγονται τα σωστά καλλυντικά για τον κάθε τύπο δέρματος.
Πρώτο βήμα – Καθαρισμός
Στην αγορά κυκλοφορούν αρκετά και διαφορετικά προϊόντα για το ντεμακιγιάζ και τον καθαρισμό προώπου.
Η καλύτερη λύση είναι να χρησιμοποιείτε ένα απαλό γαλάκτωμα και λοσιόν καθαρισμού, καλής ποιότητας, και να συνοδεύεται με ένα απαλό αφρό ή υγρό καθαρισμού που να χρησιμοποιείτε και στα μάτια.
Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στα μάτια, καθώς η περιοχή είναι ευαίσθητη. Η καλύτερη επιλογή για το ντεμακιγιάζ ματιών είναι το ειδικό λάδι.
Δεύτερο βήμα – Τόνωση
Έχοντας ήδη καθαρίσει το πρόσωπο η τονωτική λοσιόν συμπληρώνει το γαλάκτωμα καθαρισμού, δίνοντας λάμψη, καταπραΰνοντας και αφαιρώντας τα κατάλοιπα από το προϊόν καθαρισμού.
Τρίτο βήμα – Ενυδάτωση
Η επιδερμίδα μετά την διαδικασία του καθαρισμού «διψά» για ενυδάτωση και υγρασία προκειμένου να παραμείνει λεία και απαλή όλη μέρα.
Πολύ σημαντικό είναι να χρησιμοποιείτε το πρωί μια κρέμα ενυδάτωσης με αντηλιακή προστασία χειμώνα, καλοκαίρι, γιατί το πρόσωπο είναι εκτεθειμένο στην ηλιακή ακτινοβολία όλους τους μήνες του χρόνου.
Τέταρτο βήμα – Ορός περιποίησης
Στο εμπόριο κυκλοφορούν διάφοροι οροί περιποίησης προσανατολισμένοι ειδικά για τις ανάγκες της επιδερμίδας.
Ό, τι ορό και αν επιλέξετε είτε για λείανση ρυτίδων, για σμίκρυνση των πόρων πρέπει να απλώνεται κάτω από την ενυδατική κρέμα και μετά τον καθαρισμό της επιδερμίδας.
Πέμπτο βήμα – Κρέμες ματιών
Η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη και επιρρεπείς στις ρυτίδες, στο πρήξιμο και στους μαύρους κύκλους.
Ιδανική επιλογή κρέμας είναι ένα προϊόν που να προσφέρει εκτός από ενυδάτωση αντιρυτιδική προστασία και να καταπολεμά τους μαύρους κύκλους και το πρήξιμο.
Χρησιμοποιείστε τη πρωί και βράδυ απλώνοντας μικρή ποσότητα κάτω από τα μάτια, αλλά και στα βλέφαρα.
Τα παραπάνω βήματα για τη σωστή φροντίδα του προσώπου πρέπει να συνοδεύετε και από απαλό μασάζ.
Πηγή: i-live