Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

Είναι συχνό να αγοράζουμε κάποιο καλλυντικό, να μην το έχουμε τελειώσει μέχρι την ημερομηνία λήξης του και παρόλα αυτά να το χρησιμοποιούμε

Δεν πρέπει όμως σε καμία περίπτωση να κάνουμε αυτό όσο και αν δεν θέλουμε να το αντικαταστήσουμε, και εδώ είναι οι λόγοι.
Η πυκνότητα έχει αλλάξει
Για παράδειγμα η μάσκαρα με τον καιρό ξεραίνεται και δεν είναι καθόλου εύκολο να απλωθεί σωστά στις βλεφαρίδες. Το ίδιο συμβαίνει και με το make–up και τα κραγιόν.
Η αποτελεσματικότητα των ενεργών συστατικών αλλοιώνεται
Αυτό ισχύει για τα προϊόντα που περιέχουν σαλικυλικό οξύ, ρετινόλη και δείκτη SPF. Όταν λήξουν δεν υπάρχει περίπτωση ούτε να καταπολεμήσουν την ακμή, ούτε να μαλακώσουν τις ρυτίδες και φυσικά ούτε να μας προστατέψουν από τον ήλιο.
Τι συμβαίνει στο δέρμα σου όταν χρησιμοποιείς ληγμένα καλλυντικά
Όλα τα μόρια του προϊόντος μπορούν να χαλάσουν και να δημιουργηθεί μια αντίδραση σε αυτό. Εάν πάθεις κάποιο ερεθισμό για αυτό λόγο, μπορεί να εξελιχθεί σε φλεγμονή. Και η φλεγμονή της επιδερμίδας σε ερυθρότητα, εξογκώματα, εξανθήματα ακόμη και πρήξιμο του δέρματος.
Όταν χρησιμοποιείς ληγμένα καλλυντικά για τα μάτια μπορεί να προκληθούν μολύνσεις και όταν χρησιμοποιείς ληγμένο κραγιόν υπάρχει πιθανότητα για οίδημα.
Οπότε:
Αγοράζουμε καινούρια μάσκαρα κάθε 3 μήνες, eyeliner και σκιές κάθε 6 με 12 μήνες. Καινούριο κραγιόν κάθε ενάμιση χρόνο και make up κάθε 12 μήνες για να μην μας συμβεί τίποτα από τα παραπάνω!
Marianna Giannatou
ΠΗΓΗ: ladyfirst.gr