Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΒΟΥΝΟΥ

Τα ποδήλατα με τα πιο τρακτερωτά λάστιχα και τις αναρτήσεις. Ποδήλατα που χρησιμοποιούνται για το βουνό κυρίως, αλλά ακόμα χρησιμοποιούνται από πολλούς και για τους δρόμους της πόλης. Το ποδήλατο πόλης είναι κάτι νέο στην Ελληνική αγορά, έτσι το ποδήλατο βουνού είναι το ποδήλατο για όλες τις χρήσεις. Δεν είναι όμως πάντα η σωστή απόφαση να πάρεις ένα ποδήλατο βουνου για...την πόλη. Γίνεται συχνά και πολλοί ποδηλάτες όταν αρχίσουν να εξελίσσονται και θέλουν να κάνουν να κάνουν μακρινές αποστάσεις στο δρόμο με το ποδήλατο βουνού τους, αλλάζουν τα τρακτερωτά τους λάστιχα και βάζουν "καραφλά". Είναι τα ποδήλατα τα οποία χρησιμοποιούνται κατά κόρον από τον αρχάριο ποδηλάτο που κάνει την εισαγωγή του στην ποδηλασία.
Με δισκόφρενα. Για το βουνό αλλά γιατί όχι και για την πόλη για όσους τα πεζοδρόμια είναι μια πρόκληση. Όταν βρέχει, μην το φοβηθείτε, τα δισκόφρενά του θα σας ανταμείψουν. Το πρώτο σας "σοβαρό" ποδήλατο βουνού μετά το ποδήλατο που πήρατε από το supermarket και δεν σας βγήκε έτσι όπως το περιμένατε....
Ποδήλατο με δύο αναρτήσεις, εμπρός και πίσω και τίποτε δεν είναι εμπόδιο σε μια βουνίσια διαδρομή. Ανεβαίνει, κατεβαίνει και η άνεση είναι το χαρακτηριστικό του χάρισμα. Για τους βουνίσιους που ξέρουν, αλλά και για τους νέους που δεν θέλουν να πάθουν για να μάθουν.