Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018

Το πρώτο ραντεβού μετά το χωρισμό

«Αλήθεια πότε θ’ αποφασίσεις να βγεις επιτέλους από το καβούκι σου;»
Χθεσινή ερώτηση σε χωρισμένη φίλη που τάχτηκε να κυκλοφορεί με χαρτομάντιλα και μάτια πρησμένα από το κλάμα. Μας κοίταξε απορημένη μ’ εκείνο το γνώριμο ύφος που φώναζε χωρίς δύναμη «Μην πυροβολείτε», αλλά καμιά δεν έδειχνε να πτοείται πραγματικά.
Η αλήθεια είναι πως οι άνθρωποι χωρίζονται σε δύο συναισθηματικές κατηγορίες:
1) Σ’ αυτούς που αφήνουν και…
2) Σ’ αυτούς που σ’ αφήνουν.
Είτε λοιπόν βρίσκεσαι στην πλεονεκτική θέση αυτού που αποφάσισε γι’ αυτόν το χωρισμό, είτε βρέθηκες χωρισμένη χωρίς τη συγκατάθεσή σου, το θέμα είναι πως η ζωή συνεχίζεται.
Οι χωρισμένοι (ανεξαρτήτως του τι διατείνονται τα λαϊκά άσματα) και γιορτάζουν και διασκεδάζουν, γελούν και συνεχίζουν να ζουν. Και σήμερα είμαι εδώ για να σου πω πως βγαίνουν και ραντεβού. Πότε ; Όταν τελειώσουν τα χαρτομάντιλα κι εξατμιστούν δια παντώς όλες οι ελπίδες επανασύνδεσης.
Το πρώτο ραντεβού λοιπόν, αυτό που η Α (ας πούμε απογοητευμένη) φίλη αρνιόταν ν’ αντιμετωπίσει είναι ένα ραντεβού γεμάτο δεύτερες σκέψεις. Ερεθίσματα κι αντιδράσεις του μυαλού που πιθανόν να λειτουργήσουν ως σαμποτέρ στην προσπάθειά σου να δεχτείς αυτή τη «new entrance» στο συναισθηματικό σου μικρόκοσμο.
Τι μπορεί να συμβεί στο πρώτο ραντεβού μετά τη σχέση;
Τι πρέπει να προσέξεις αν πραγματικά θέλεις να κάνεις μια νέα αρχή;
Συνεχίζουμε να έχουμε πρόχειρη στο πείραμα και πείραγμα την Α. Τη στείλαμε ραντεβού (εντάξει όχι και με το ζόρι) μ’ ένα καινούργιο φλερτ που γνώρισε στο εκπαιδευτικό σεμινάριο της εταιρίας που εργάζεται.
Η πορεία έδειξε πως ισχύει στα ραντεβού ότι ισχύει και στο φαγητό. Αν καθίσεις νηστικός στο τραπέζι μπορεί να φας τα πάντα, αν καθίσεις χορτάτος θα καταλάβεις τη γεύση.
«Ξέχασα πως είναι να βγαίνω ραντεβού».
Η πρώτη δήλωση της Α όταν την πιέσαμε ν’ ανοίξει την ντουλάπα της και να διαλέξει τι θα βάλει, ήταν πως έχει ξεχάσει πως είναι να βγαίνει ραντεβού. Εντάξει κάποια πράγματα είναι σαν το ποδήλατο, δεν τα ξεχνάς ποτέ ολοκληρωτικά . Απλά όταν περνάς καλά τ’ αφήνεις στην άκρη, με τη σκέψη ότι δεν θα τα ξαναχρειαστείς. Γιατί κουράστηκες να χτίζεις αυτή τη μυστήρια εικόνα γύρω από τον εαυτό σου με όλα τα προσόντα που άκρως αντικειμενικά τα έχεις (και τα παρουσιάζεις)ΟΛΑ στον υπερθετικό βαθμό.
Και τώρα ξαφνικά καλείσαι ν’ ανοίξεις και πάλι το μπαούλο με το γοητευτικό σου CV και να προσεγγίσεις το θήραμα.
«Φοβάμαι ότι δεν θα μ’ αρέσει».
Τα μόνα πράγματα που επιτρέπεται να πεις πως νιώθεις φόβο είναι όταν έρχεσαι αντιμέτωπη με το σκοτάδι, άντε και με τον οδοντίατρο. Όσον αφορά τα ραντεβού τα πράγματα είναι λιγότερο δραματικά απ’ όσο φαίνονται. Το χειρότερο σενάριο θα ναι απλά να μη σου αρέσει. Όμως για να φτάσεις στο στάδιο να πεις αν σ’ αρέσει κάτι ή όχι , απαραίτητη προϋπόθεση είναι να το(ν) γνωρίσεις.
Δες το σαν μια βόλτα στην αγορά. Κοιτάς τις βιτρίνες, μπαίνεις δοκιμάζεις. Κάποια κομμάτια μπαίνουν στην άμεση wish list και κάποια απορρίπτονται, γιατί απλά δε σου ταιριάζουν.
Πού να βρω κάποιον να του μοιάζει?
Η σύγκριση είναι το δεύτερο ολέθριο λάθος στο οποίο οφείλεις ν’ αντισταθείς. Σίγουρα δε γίνεται να μην παρατηρήσεις ομοιότητες και διαφορές, απλά προσπάθησε να μη σταθείς σ’ αυτό. Ακόμα κι αν ο Καινούργιος είναι πιλότος σε διαστημόπλοιο, ο Πρώην είτε πουλάει σαλέπι, είτε δηλώνει άνεργος, ατάλαντος τραγουδοποιός, μπορεί να συνεχίσει να ναι στα μάτια σου κάτι διαφορετικό. Αν αυτό συμβαίνει, σημαίνει απλά πως υπάρχουν ακόμα ενεργά συναισθήματα που δε σ’ αφήνουν να εκτιμήσεις, να γνωρίσεις και να θαυμάσεις οτιδήποτε καινούργιο εμφανίζεται στο προσκήνιο.
Καλό είναι να θυμάσαι όμως πως « Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο».
Τέλος, μην απογοητευτείς.
Ακόμα κι αν το ραντεβού δεν αγγίξει τις προσδοκίες σου ερωτικά και δεν καταλήξει σαν αυτά που σε βγάζουν από τη μιζέρια της τηλεόρασης και της ξεχειλωμένης πιτζάμας, κράτα το θετικό. Μόλις έδωσες την ευκαιρία σ’ έναν καινούργιο άνθρωπο να σε πλησιάσει και να σε γνωρίσει. Κατάφερες ν’ αφήσεις σπίτι την σκιά που σ’ ακολουθεί και να κάνεις κάτι για σένα.
Καλωσόρισε την επάνοδό σου στον κόσμο του dating και υποσχέσου πως θα συνεχίσεις να πιστεύεις πως κάπου εκεί έξω υπάρχει κάποιος που περιμένει ν’ αγαπήσει εσένα και τον υπερτέλειο εαυτό σου.
ΠΗΓΗ: gynaika.gr