Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

Μόνο έτσι θα είναι πιο ξεκούραστες και θα λειτουργούν καλύτερα στις καθημερινές τους δραστηριότητες

Ένας οργασμός την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα ... για τους άντρες
Συνηθίζουμε να λέμε για τα οφέλη του οργασμού στην υγεία των γυναικών εξ΄αιτίας των ορμονών και των χημικών ουσιών που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια της κορύφωσης. Κάτι τέτοιο όμως συμβαίνει και τους άντρες. Μάλιστα Αμερικανοί επιστήμονες συστήνουν στους άντρες έναν οργασμό την ημέρα.
Ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Harvard στις Ηνωμένες Πολιτείες διαπίστωσαν πως οι άντρες που εκσπερμάτιζαν πάνω από 21 φορές το μήνα είχαν ως και 22% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο του προστάτη.
Δεν είναι όμως μόνο αυτά τα οφέλη του καθημερινού οργασμού. Οι ειδικοί βρήκαν πως οι άντρες που είχαν καθημερινούς οργασμούς δήλωναν επίσης πως κοιμόντουσαν καλύτερα από αυτούς που εκσπερμάτιζαν λιγότερο.
Τα οφέλη ήταν επίσης εμφανή και στην καρδιά αφού οι άντρες με πολλούς οργασμούς τον μήνα είχαν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρδιακά προβλήματα.
Περίπου ένας στους επτά άντρες εμφανίζουν καρκίνο του προστάτη κάποια στιγμή στη ζωή τους. Έξι στις δέκα περιπτώσεις αφορούν σε άντρες πάνω από 65 ετών. Περίπου ένας στους 38 άντρες με καρκίνο του προστάτη θα χάσουν τη ζωή τους από τη νόσο.
Όπως λέει η επικεφαλής της έρευνας, Jennifer Rider αυτά τα ευρήματα είναι καθαρά παρατηρήσεις και θα πρέπει να γίνουν παραπάνω έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος ακριβώς είναι ο σύνδεσμος ανάμεσα στην εκσπερμάτιση και τη νόσο.
Πηγή: www.healthview.gr