Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Ξαφνικά χαθήκατε: Η κολλητή σου έχει σχέση κι εσύ όχι… Πώς να το διαχειριστείς

«Ασκήσεις ψυχραιμίας»για να διαχειριστείς την κατάσταση σωστά όταν η καλύτερη σου φίλη βρίσκει αγόρι κι εσύ νιώθεις ότι τη χάνεις!
Χρόνια τώρα κάνετε κολλητή παρέα, έχετε να θυμάστε σκηνές «απείρου κάλλους», καταλαβαίνεστε με τα μάτια και μπορείς να πεις με σιγουριά ότι είναι η αδελφή ψυχή σου! Κι από εκεί που είστε συνέχεια μαζί, κοιμάστε η μια στο σπίτι της άλλης και κανονίζετε αποδράσεις το σαββατοκύριακο, ο Mr. Perfect μπήκε στη ζωή της… Κι εσύ νιώθεις τον κόσμο να χάνεται κάτω από τα πόδια σου!
Αρχικά, συνιστώ ψυχραιμία που έλεγε κι ένα παλιό άσμα των 90‘s! Ξέρω ότι πραγματικά την αγαπάς και χαίρεσαι με την ευτυχία της αλλά χωρίς να το θέλεις το μικρό πράσινο τερατάκι της ζήλειας, τρυπώνει στην ψυχή σου. Τα απογευματινά καφεδάκια σας έχουν αραιώσει πολύ, δεν μιλάτε με τις ώρες στο τηλέφωνο και έχουν περάσει αιώνες από την τελευταία φορά που ήρθε σπίτι σου. Μπορεί να σου λείπει, όμως ως κολλητή της οφείλεις να καταλάβεις ότι –ειδικά τον πρώτο καιρό που είναι στα μέλια- θέλει να περνάει πολλές ώρες μαζί του. Κι εσύ αν είχες ερωτοχτυπηθεί δεν θα ήθελες να τον βλέπεις συνέχεια;
Από την άλλη, όταν κάνουμε σχέση δεν σημαίνει ότι ξεχνάμε εντελώς όλους του άλλους. Αν λοιπόν πιστεύεις ότι η φίλη σου το έχει παρακάνει, αν έχουν περάσει βδομάδες χωρίς να σου στείλει ένα μήνυμα να δει πώς είσαι, κάνε μια ειλικρινή κουβέντα μαζί της -χωρίς να την κατηγορήσεις- εκφράζοντάς της ότι νιώθεις παραμελημένη.Εξήγησέ της ότι την καταλαβαίνεις αλλά θα ήθελες να περνάτε χρόνο και μαζί. Αν σε αγαπάει θα διαπιστώσει ότι το χειρίστηκε λάθος και θα επανορθώσει.
Μήπως όμως το θέμα σου δεν είναι αυτό; Σου έχει περάσει από το μυαλό ότι μπορεί να μην είναι το πρόβλημα ότι δεν βρίσκεστε πολύ, αλλά ότι χωρίς να το θέλεις ζηλεύεις που εσύ είσαι μόνη σου ενώ η φίλη σου πλέει σε ερωτικά πελάγη ευτυχίας; Ίσως έχεις καιρό να κάνεις μια σχέση και ταυτίζεσαι με την Αλεξίου που τραγουδάει «γιατί δεν τους αντέχω, ζευγαρωμένους κι εγώ να μην έχω…». Είναι φυσιολογικό να συμβαίνει κάτι τέτοιο, όμως πρέπει να το αντιμετωπίσεις από την αρχή, γιατί αλλιώς θα δηλητηριάσει κι εσένα αλλά και τη φιλία σας. Σκέψου ότι όλοι περνάμε περιόδους «συναισθηματικής ξηρασίας» αλλά οραματίσου ότι ο έρωτας είναι κοντά και δεν θα αργήσει να σου χτυπήσει την πόρτα και… την καρδιά με το βέλος του!
Γι’ αυτό λοιπόν, πάρε τις αγαπημένες σας σοκολάτες, πήγαινε στην κολλητή σου και χαλαρώστε στις μαξιλάρες στο πάτωμα όπως κάνατε μικρές… Τότε που κάνατε όρκους φιλίας και λέγατε πως κανείς και τίποτα δεν θα μπει ανάμεσά σας. Που αναρωτιόσασταν πώς θα είναι το πρώτο φιλί και ονειρευόσασταν πού θα πάτε διακοπές μαζί με τα αγόρια σας όταν θα κάνετε την πρώτη σας σχέση… Τότε που ολόκληρος ο κόσμος απλωνόταν μπροστά σας κι εσείς κάνατε σχέδια για το πώς θα τον κατακτήσετε… μαζί!
ΠΗΓΗ: faysbook.gr